Коли головна мета – допомогти іншим…

gd0sg0MNllE

5 жовтня по всій Україні почалася акція від ВМГО Фундації Регіональних Ініціатив, яка отримала назву «Допомогти може кожен». У рамках даної програми, що завершилася 9 жовтня, кожен небайдужий до долі інших міг стати донором крові або плазми. Цей благодійний проект отримав масштабне поширення – жителі 25 українських міст взяли активну участь в акції.

DSC_0802     tv-_aqb6NtY

Це – волонтерський проект, організований двома студентами-альтруїстами зі Львова. Молоді люди зрозуміли, що головна мета їхнього життя – допомога іншим. З девізом «Хто, якщо не ми» вони стали активно займатися поширенням у соціальних мережах інформації про унікальну можливість внести свою лепту в загальний добробут суспільства.

eyNrI5f_GPw

Юні львів'яни поставили кілька найважливіших цілей даної акції. По-перше, допомогу українцям, яким гостро необхідне перелівання крові: постраждалим після опіків і травм, пацієнтам після операційного втручання, а також особам з онологическими захворюваннями, які страждають на гемофілію та анемією. По-друге, проведення так званого «лікнепу» серед населення, намагаючись донести до кожного, що здача крові та плазми – це безболісний і безпечний процес, який, навпаки, корисний для організму донора (завдяки оновленню крові). По-третє, зробити добру справу для людини, яка цього потребує.

tv-_aqb6NtY

Активну участь у волонтерській акції «Допомогти може кожен» взяли й студенти БДПУ. Завдяки ініціативі Дар'ї Калюжної, інформація про програму в найкоротший термін розлетілася по всьому університету. Охочих здати кров виявилося досить багато. Так, анкету для участі в акції заповнили 63 людини. Однак, на жаль, стати донором зміг не кожен – у зв'язку зі строгими медичними правилами донорства, співробітниками Бердянської станції переливання крові були відхилені 10 кандидатур та за певних причин не змогли прийти близько 20 донорів. Решта ж сміливо і впевнено виконала свій громадянський обов'язок, здавши життєво необхідну кров та плазму. Учасники добровільної програми активно ділилися своїми враженнями від процедури з друзями та знайомими, а також викладали селфі-фото у соціальних мережах, залучаючи таким чином нових бажаючих взяти участь у благодійній акції.

wIs0k-c0cbI

Після завершення програми її організатори зазначили, що їхній проект удався. Позитивний результат підштовхнув активістів через місяць-другий повторити цей досвід – вже у грудні очікується нова хвиля небайдужих українців, готових чимось пожертувати заради інших.

Як стверджує статистика, кожна третя особа в нашій країні хоча б раз у житті відчуває потребу у донорстві. У зв'язку з цим, подібні програми вкрай необхідні, адже вони привертають увагу громадськості, роблять українську націю цілісною, дружньою, згуртованою та міцною. Так не будемо ж байдужими і в майбутньому, адже допомагаючи іншим, ми стаємо кращими!

BXs_oWdlpzg

 

Катерина Жунусова,

голова інформаційного сектору СтудРади БДПУ

Світлини Дар`ї Калюжної та Олександра Токманя

 

 

Свято факультетської родини

DSC_7490

За доброю традицією на початку жовтня факультет економіки та управління БДПУ зібрав в актовій залі всіх своїх студентів та викладачів, щоб підбити підсумки 2014-2015 навчального року, нагородити найкращих студентів та викладачів, ще раз привітати першокурсників.

Присутніх із Дня факультету привітав перший проректор БДПУ, професор Ігор Богданов. Декан факультету, доктор економічних наук Анатолій Жигірь вручив 50 студентам грамоти за успіхи в навчанні, активну участь у громадському житті факультету та уніветситету, за активну участь у спортивному житті факультету та в номінації «Найкращі старости».

DSC_7517 DSC_7488

Своїми талантами присутніх потішили студенти 4-го курсу Микола Мурашов, Анастасія Дядик, Богдан Юр’єв, студенти 2-го курсу Наталія Шемендюк, Лілія Брезицька, Катерина Баєва. Студенти-першокурсники Ярослав Мірошниченко та Руслан Гальченко дебютували на сцені БДПУ. Своїм фільмом-сюрпризом всіх здивували та розчулили студенти 43 групи Євген Козлюк та Артур Карапетян.

DSC_7480   DSC_7529

Солодкі подарунки – торти – від профкому БДПУ та деканату ФЕУ отримали всі групи факультету. Тепла, дружня, весела атмосфера свята ще раз підтвердила, що факультет економіки та управління – велика та дружня сім’я.

DSC_7507 DSC_7470 DSC_7465

Ірина Нагай,

заступник декана ФЕУ БДПУ

Світлини з архіву факультету