Забезпечення якості життя – актуальна проблема сьогодення

25 листопада 2021 року на платформіGoogle Meet відбулося пленарне засідання VІ-ї Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Сучасні проблеми забезпечення якості життя в глобалізованому світі». Модератор конференції: проф. WST, к.е.н., доц. Бердянського державного педагогічного університету Тетяна Несторенко.

Кожний рік збільшується кількість вишів-співорганізаторів конференції: якщо ще 3 роки тому на зв’язок через Skype виходили три заклади вищої освіти (два українських та польський), то вже в цьому році активну участь взяли більше 10 навчальних та освітніх закладів із різних регіонів України, Польщі, Словаччини.

У пленарному засіданні взяли участь близько ста осіб: викладачі, студенти, аспіранти, науковці і практики, які опікуються різноманітними аспектами підвищення якості життя людей. Зростання кількості співорганізаторів та учасників конференції свідчить про актуальність означеної проблеми як в Україні, так і в країнах Європейського Союзу.

З вітальними словами до учасників конференції звернулися декан Вищої школи управління і адміністрації в Ополе проф. Ядвіга Ратайчик, ректор Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, д. пед. н., проф. Юрій Лянной, начальник відділу міжнародних зв’язків Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, д. пед. н., проф. Катерина Аверіна, заст. декана факультету фізичного виховання ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет», к. пед. н., доц. Юлія Мусхаріна. Усі підкреслили важливість зустрічі і актуальність проблеми, яка порушується на науковому форумі. Особливо цінною є співпраця науковців різних галузей та з різних країн для вирішення актуальних проблем в цій сфері.

З доповіддю про особливості покращення транспортних послуг населення і підвищення ефективності транспортної інфраструктури як передумови забезпечення якості життя мешканців міст виступив професор WSZiA доктор Владислав Волнаркевич. Цікавими наробками щодо вивчення психологічних особливостей життєстійкості особистості, зокрема, шляхом впровадження інноваційних технологій поділилася ст. викл. кафедри психології Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького Ганна Варіна.

Серед проблем, які розглядалися на конференції, особлива увага приділялася методологічним та методичним засадам вивчення феномена «якість життя»; особливостям використання фінансових і економічних інструментів для підвищення якості життя населення; ролі і місцю фізичної культури і спорту у формуванні здорового способу життя як основи підвищення її якості; духовності і гуманізму як фактори зміцнення особистісного ресурсу та підвищення якості життя; впливу засобів та каналів комунікації на якість життя людей; механізмам юридичної відповідальності в умовах глобалізації тощо.

Значний інтерес учасників конференції викликав виступ професора Вищої школи економіки і суспільного адміністрування в Братиславі (Словаччина) Надії Дубровіної. Вона поділилася результатами наукових досліджень міжнародного колективу науковців щодо економічної складової в організації медичних послуг населенню в різних країнах світу.

Аспірант з Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії Микола Балух розказав про те, як вирішуються завдання здоров’язбереження засобами фізичної культури.

На секційних засідання було представлено результати досліджень викладачів та студентів Бердянського державного педагогічного університету Тетяни Несторенко, Яни Глазової, Тамари Макаренко, Дмитра Несторенка, Микити Глазова. У роботі конференції також взяли активну участь студенти гуманітарно-економічного факультету Олена Федорченко (2ЕК), Ольга Шамрицька (2ЕК), Антоніна Лівик (3ЕК).

Підсумки проведення пленарного засідання конференції зробила к. психол. н., доцент кафедри загальної психології ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет» Ірина Остополець.

За матеріалами гуманітарно-економічного факультету

Світлини: Тетяна Несторенко, Ірина Остополець


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print