На шляху до майбутньої професії: участь у форумі з раннього втручання

10 жовтня 2024 року здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 016 «Спеціальна освіта» (Освітньо-професійна програма Логопедія. Спеціальна психологія) Факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти Бердянського державного педагогічного університету за ініціативи доцента кафедри прикладної психології та логопедії Аліни Синиці у межах вивчення ОК «Раннє втручання у спеціальній та інклюзивній освіті» відвідали форум з раннього втручання.

Проєкт реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) і Центром «Джерело» у партнерстві з Міністерством соціальної політики України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей  за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ).  Форум «Місце послуги раннього втручання в забезпеченні життєстійкості сімей з дітьми раннього віку» став платформою для обговорення успіхів та викликів у цій сфері, а також сучасних тенденцій розвитку як в Україні, так і в світі.

У заході взяли участь міжнародні експерти, представники Всеукраїнського форуму «Батьки за раннє втручання» та професійної спільноти ГО «Асоціація раннього втручання».

 Здобувачі стали слухачами важливих питань, що стосуються послуги «Раннє втручання», а саме:

  • зміна парадигми в послузі раннього втручання: досвід представників команд, які навчаються та керівників установ;
  • нові можливості РВ в ситуації війни: Ментальне здоров’я та раннє втручання;
  • тягар трансгенераційної травми: вплив на сім’ю та батьківство і шляхи до зцілення;
  • хід реалізації проєктів ЮНІСЕФ з розбудови системи раннього втручання (2023-2024 рр). забезпечення сталості послуги РВ після навчання;
  • розвиток професійної спільноти раннього втручання. Результати діяльності Української Асоціації раннього втручання. Рік існування.

Здобувачі отримали багато корисної інформації та поповнили скарбничку знань про послугу раннього втручання.

Щиро дякуємо організаторам за  можливість професійного удосконалення. 

Принагідно дякуємо Силам Оборони України за можливість працювати та покращувати умови для розвитку дітей України.

За матеріалами

кафедри прикладної психології та логопедії


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print

Залишити відповідь