Студенти БДПУ на екскурсії при свічках: музей архітектури в Запоріжжі розкрив свою таємницю

26 жовтня 2024 року викладачі та здобувачі Бердянського державного педагогічного університету відвідали Музей архітектури в місті Запоріжжі. Екскурсія була присвячена історії міста. Завдяки захоплюючій розповіді екскурсовода присутні поринули в історію міського розвитку від першої Олександрівської фортеці, колоній менонітів, індустріальної модернізації до поствоєнної забудови середини минулого століття та сучасних мікрорайонів. Вражаючою особливістю заходу стала містична атмосфера, адже екскурсія проходила у підвальних приміщеннях музею, освітлених лише свічками. Це додавало інтриги і створювало відчуття подорожі в минулі століття.

Під час екскурсії присутні побачили зразки старовинних будівель, ознайомилися з особливостями різних архітектурних стилів, якими славитися місто. Екскурсовод розповідав про історію запорізьких будівель, їхній стиль та особливості реконструкції.

Зустріч відбулася в межах «Tatohub. Запоріжжя» за ініціативи старшої викладачки кафедри початкової освіти БДПУ Ольги Качерової.

Проєкт «Татохаб. Запоріжжя» реалізується НУО «Клуб рибалок України» в межах гуманітарного регулювання Фонду народонаселення фінансів ООН в Україні (UNFPA Ukraine) у партнерстві з Офісом віце-прем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Щиро дякуємо за чудову ідею зустрічі і неймовірні враження від побаченого!

За матеріалами відділу соціально-гуманітарної та виховної роботи


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print

Залишити відповідь