СВІТЛОТІНІ «ОСІННЬОГО БАЛУ»

Яка чудова на землі обнова:

В осіннім небі – музика пливе,

Відкрийте душу для пісень і слова,

І хай вона від цього оживе.

Хай полетить високо, заспіває

У цей прекрасний, неповторний час.

Хай лине музика і хай Земля співає

В осіннім золоті чарівний вальс…

…Отакими, лірично налаштованими, прямували сьогодні до своєї найголовнішої актової зали керівники, викладачі та студенти нашого університету на традиційний «Осінній Бал», щоб не тільки насолодитися чарами музики та танцювального мистецтва, а й дізнатися, хто з багатотисячного студентського товариства виборов першість у різних номінаціях та став найголовнішою персоною «Студент року-2013». Провідний фахівець з виховної роботи БДПУ Анетта Омельченко, комітет профспілки БДПУ (голова – Віталій Лола), Студентський клуб (керівник – Євген Голік) подбали, щоби цьогорічне найголовніше осіннє студентське дійство перетворилося в привабливу, захоплюючу феєрію краси, мистецтва, вдячності…

Дев’ятнадцять студентських пар із різних інститутів та факультетів під невмирущі мелодії вальсу та полонезу виборювали горде звання Королеви та Короля балу – цьогоріч ними стала пара № 19: А. Лєконцева та Д. Гавріш. Десятки талановитих студентів університету очікували цього дня почути саме своє прізвище серед найкращих у номінаціях, проте такої честі удостоїлися: «Студент-вчений року» – Алла Дерябіна та Анатолій Тюркеджи, «Студент-артист року» – Уляна Єгорова, «Студент-журналіст року» – Олександр Степаненко, «Студент- спортсмен року» – Ганна Терещенко, «Студент-суспільний діяч року» – Станіслав Захаревич, «Студент-профспілковий діяч року» – Валерія Калайтан, «Студент-волонтер року» – Анастасія Кочмар, «Студент-лідер студентського самоврядування року» – Вікторія Каліберда, «Студентська сім’я року» – Сергій Негрій та Надія Негрій, а також Максим Васильєв та Анастасія Васильєва. А горде звання «Студент Року 2013» заслужено отримав студент факультету економіки та управління Володимир Жаров.

Усіх талановитих студентів вітали та вручали винагороди, дипломи, цінні подарунки, квіти: перший проректор університету Володимир Федорик, проректор з наукової роботи Ігор Богданов, координатор міжнародної діяльності університету Ігор Лиман, директори інститутів, декани факультетів, представники кафедр, щедрі спонсори … Керували всім дійством Анетта Омельченко та працівниця Студентського клубу Анастасія Котельникова. Танцювальний колектив «Мрія» дарував глядачам вальс і румбу, Уляна Єгорова – пісню «Когда живет любовь», ансамбль «Феєрія» – пісню про осінь, Ігор Кірілюс – чарівну саксофонну музичну композицію…

Талантів багато не буває. Як у танцях, так і в навчанні, в будь-яких сферах такого цікавого та незабутнього студентського життя. І приємно, звичайно, що в нашому університеті вміють не тільки відшуковувати ці таланти, а й гідно вшановувати їхніх володарів.

Дар’я Калюжна,

студентка-журналістка БДПУ

На світлинах Олександра Лазукіна: сьогоднішній університетський «Осінній Бал»

З ВІДКРИТИМ СЕРЦЕМ ВАС ВІТАЄМО!

17 жовтня ц. р. наша університетська родина допомагає шанованій всіма Галині Казачковській відсвяткувати свій ювілейний День народження

…Коли говориш-думаєш про таких жінок, як Галина Володимирівна, то слова так і хочеться римувати:

Літа і зими пролітають,

Торкаючись душі та серця…

Із ювілеєм Вас вітають –

У це повірити прийдеться,

Як і в правдивість щирих тостів,

Що в Вашу честь сьогодні линуть,

Бо Ваші всі найліпші гості

Найщасливіші в ці хвилини…

gkazachkovskaya…Але спочатку трохи інформації прозою, з її біографії. Народилася в сім'ї службовців у Донецьку: батько – Кардаш Володимир Дмитрович – ветеран Великої Вітчизняної війни, кавалер Орденів Слави прокрокував військовими дрогами від Мелітополя до Берліна, мати – Кардаш Поліна Михайлівна пройшла трудовий шлях від рядового інженера до провідного спеціаліста Донецької обладміністрації; з дитячих років батьки виховували в дочки повагу до людей і любов до праці. Професійну діяльність Галина Володимирівна присвятила «ниві освіти»: у 1975 р. закінчивши Бердянський державний педагогічний інститут за спеціальністю «Педагогіка і методика початкового навчання», отримала можливість здійснити свою дитячу мрію – вчити дітей. Перші вісімнадцять років педагогічної діяльності проходили в середній школі № 10 (нині – гімназія № 2) та міському Будинку піонерів і школярів ім. Є Руднєвої.

KazachkovskayaGaVlЙшли роки, зміни в країні знаходили відображення в долях людей. У 1996 році Галина Володимирівна успішно закінчила Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана і перейшла на роботу в Азовський регіональний інститут управління, де стала ініціатором відкриття нової спеціалізації «Менеджмент готельного, курортного та туристичного сервісу» в рамках спеціальності «Менеджмент організацій».

Робота в сучасній вищій школі вимагає високої кваліфікації. У 2003 р. на базі Донецького інституту економіко-правових досліджень НАН України Г. В. Казачковська захистила дисертацію, їй присвоєно вчений ступінь кандидата економічних наук за спеціальністю «Розміщення продуктивних сил і регіональна економіка». У 2005 р. за заслуги у сфері підготовки фахівців і наукові досягнення Г. В. Казачковській присвоєно вчене звання – доцент.

Сьогодні Галина Володимирівна очолює кафедру менеджменту готельного, курортного та туристичного сервісу Бердянського державного педагогічного університету. Її педагогічний стаж складає 38 років, 20 з яких – робота у вищій школі.

1

Галина Володимирівна – прекрасний педагог, чудовий організатор, згуртувала навколо себе творчий колектив однодумців. Вона постійно підвищує свою кваліфікацію, активно займається науковими дослідженнями: має близько 40 наукових публікацій, присвячених вирішенню проблем рекреаційно-курортного та туристичного господарства регіону Північного Приазов'я. Відмінник народної освіти України. Нагороджена Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, Запорізької обласної державної адміністрації, міського голови Бердянська.

tur8Галина Казачковська – відомий в регіоні фахівець у сфері готельного, курортного та туристичного бізнесу. Вона регулярно проводить навчальні семінари, тренінги для фахівців міськвиконкому, підприємців, представників органів місцевого самоврядування. Будучи тренером Всеукраїнської громадської організації Творчий Центр «ТЦК», пройшовши стажування в США, Галина Володимирівна провела багато тренінгів та семінарів, спрямованих на розвиток громади, неурядових організацій, органів місцевого самоврядування, бізнесу в Україні, Росії, Білорусії, Грузії, тощо.

2

news6151

Вона завжди відрізнялася активною життєвою позицією. З 1991 р. по теперішній час очолює міську громадську організацію – Бердянський міський комітет руху «Педагоги за мир та взаєморозуміння». Має успішний досвід розробки та реалізації проектів, у тому числі спрямованих на просвітницьку діяльність, підвищення громадянської свідомості і активності молоді, розвиток місцевої громади, місцевого самоврядування…

ztm5З ініціативи Г. В. Казачковської професійні зв’язки Бердянського міського комітету руху «Педагоги за мир та взаєморозуміння» з педагогами польського міста Бєльско-Бяла поклали початок побратимству двох міст, яке продовжується і досі.

У 1994 р. Галина Казачковська стала ініціатором створення в Бердянську грецького товариства і очолювала його до 1998 року але й до сьогодні продовжує активно працювати в товаристві як заступник голови.

Галина Володимирівна має чудову родину: її чоловік – Валерій Вікторович Казачковський – відомий в Бердянську тележурналіст, фотохудожник. Подружжя, яке прожило разом майже 40 років, виховало двох дітей: Єгор і Варвара вже мають свої сім'ї, глибоко шанують цінності та продовжують традиції дружної родини Казачковських.

Сьогодні, кожний, хто Вас знає,

З відкритим серцем привітає,

Будуть і тости, будуть квіти,

І колективне «Многі Літа!!!».

«Університетське Слово»

На світлинах із архіву редакції: нинішня ювілярка Галина Казачковська в різних іпостасях, в різних моментах свого змістовного та цікавого життя