Зміцнюємо міжнародні зв’язки

6-8 лютого відбувся Третій міжнародний педагогічний форум «Еволюція теорії і практики сучасної освіти: реалії і перспективи» (м. Самара, Російська Федерація). Форум об’єднав більш ніж 250 учасників із різних міст Російської Федерації та представників Японії, України, Польщі, Казахстану. Метою Форуму – вироблення стратегії і механізмів в розгляді актуальних проблем у сфері дошкільної, початкової, вищої освіти на основі аналізу інноваційного досвіду закордонних країн і регіонів Російської Федерації.

Активним учасником Форуму стала Лариса Іванівна Зайцева, доктор педагогічних наук, професор кафедри дошкільної освіти нашого університету: працювала у складі організаційного комітету; виступила з доповіддю «Сучасні підходи до організації навчання дошкільників: діяльнісний, компетентнісний, інтегрований» на пленарному засіданні; була членом журі в конкурсі проектів «Найперші відкриття»; провела майстер-клас з дітьми старшого дошкільного віку (див. світлини).

IMG_9142

Форум проходив у Поволзькій державній соціально-гуманітарній академії. Лариса Іванівна зустрілася з викладачами та студентами кафедри. Вона прочитала лекції для студентів 3-4 курсів спеціальності «Дошкільна освіта». Результатом спілкування, обміну досвідом з колегами стало підписання договору про співпрацю між Бердянським державним педагогічним університетом і федеральним державним бюджетним освітнім закладом вищої професійної освіти «Поволзька державна соціально-гуманітарна академія».

IMG_9148

Ініціативна група розробила програму науково-методичної роботи кафедри дошкільної освіти Інституту соціально-педагогічної та корекційної освіти та кафедри соціальної педагогіки, психології і педагогіки початкової освіти факультету початкової освіти.

Співпраця між кафедрами буде здійснюватися за напрямками: науково-дослідницька робота, обмін студентами та викладачами, перепідготовка науково-педагогічних кадрів, видавнича діяльність.

IMG_9169

Гостинно приймали господарі Форуму учасників конференції. Незабутні враження залишила екскурсія містом, відвідування оперного театру, бункеру Сталіна та інших пам’яток.

Ірина Улюкаєва,

доцент кафедри дошкільної освіти
Інституту соціально-педагогічної та корекційної освіти

Світлини з архіву кафедри

Сьогодні – День святого Валентина

Вважається, що це свято відзначають уже понад 16 століть. Коріння Дня закоханих сягають ще язичницької культури, оскільки древні також відзначали свято всіх закоханих на честь богині любові.

Продовжити читання “Сьогодні – День святого Валентина”