Незабутні враження

Сьогодні, 7 грудня, до нашого університету завітав із зворушливою концертною  програмою Центр військово-музичного мистецтва Військово-Морських Сил Збройних Сил України (заступник керівника концертної бригади – капітан 3 рангу Василь Ониськів), який проходив у актовій залі головного корпусу БДПУ.  

_DSC5253 _DSC5324

 Своїм мистецтвом артисти Центру презентували національні Військово-Морські Сили, а запальна концертна програма не залишила байдужим жодного з присутніх у залі. Центр військово-музичного мистецтва Військово-Морських Сил Збройних Сил України  популяризує твори українського фольклору, класичної музики, флотського репертуару та традиційних українських, морських танців.

_DSC5342

Після закінчення концертної програми в. о. ректора університету, кандидат філологічних наук, доцент Вікторія Ліпич та голова профспілкового комітету, кандидат педагогічних наук, доцент Віталій Лола подякували артистам за подарований гарний настрій, вручили гостям Грамоту ректора БДПУ,  подарувавши красиву картину на згадку про наше місто.

_DSC5322 _DSC5287 _DSC5332

Студенти, викладачі та співробітники університету, всі  присутні в актовій залі не шкодували оплесків та своїх позитивних емоцій для артистів. Концерт пройшов на добрій хвилі та подарував всім незабутні враження.

Юлія Хаматгораєва,
студентка БДПУ,
кореспондент «Університетського Слова»
Світлини Павла Тєлькі
(Студклуб)

Марафон листів

6-го грудня ц.р. студенти спеціальностей «Соціальна педагогіка» та «Соціальна робота», члени волонтерського загону «Палітра добра» (керівники: Катерина Петровська, Анастасія Тургенєва) взяли участь у Марафоні з написання листів за права людини від Amnesty International.

Глобальна та щорічна правозахисна компанія «Марафон листів», що присвячена Дню прав людини, яка проходить у понад 200 країнах світу. Щороку за допомогою Марафону змінюють репресивні закони, морально зміцнюють дух жертв та допомагають не здаватися.

15317976_345883609104361_2724429678523281026_n 15355559_345883579104364_810396998250423948_n

У рамках участі у Марафоні наші студенти мали змогу написати листи зі словами солідарності та підтримки до тих, хто постраждав від правопорушень. Всі ці листи обов’язково  побачать адресати, вони дуже важливі для тих, хто потрапив у біду і потребує допомоги. За кожним описом справи стоїть людина з її переживаннями, сумом, бідою.

Якщо Ви маєте бажання підтримати жертв правопорушень, відправте листа на [cайт|lwm.amnesty.org.ua ].

Знайте, що навіть один лист надіслений людині, яка перебуває в ув’язненні, або її рідним – це надзвичайна підтримка, увага, майже єдиний зв'язок із суспільством.

Любов Коновалова, 
студентка 1 курсу спеціальності «Соціальна робота» 
факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти

«Нашоатлантівці» БДПУ – у троїцьких школярів

DSCN2846

Сьогодні, 7 грудня, університетські «нашоатлантівці» Анетта Омельченко, Степан Герилів та Сергій Неділя побували в гостях у Троїцькій ЗОШ (директор – Сергій Кравець) на запрошення вчительсько-учнівського колективів. Запросили їх не тільки для того, щоб послухати розповіді про університет, волонтерський рух, часті поїздки на фронт, а й щоби вручити гостям зібрані всією школою подарунки для воїнів-захисників.

DSCN2852 DSCN2858 DSCN2859 DSCN2865

Діти уважно вслухалися в кожне слово волонтерів, вітали їх з недавнім святом, просили передати хлопцям у зоні бойових дій, що троїцькі школярі пишаються їхніми бойовими подвигами на фронті й завжди готові їм допомагати.

DSCN2876 DSCN2881

А сьогоднішня їхня допомога ледве вмістилася в багажному відділенні автомобіля!

«Університетське Слово»
Світлини редакції 

 

Наші – на VIII Міжнародному фестивалі грецької пісні ім. Тамари Каци

3-4 грудня в Маріуполі проходив VIII Міжнародний фестиваль грецької пісні ім. Тамари Каци. Бердянськ був представлений народним ансамблем народної пісні БДПУ «Золотий гомін» (керівник – доцент Олена Бузова), який вже вдруге бере участь в таких фестивалях. У 2012 році ансамбль виборов спеціальний приз за поширення пісень греків Приазов’я.

DSCN2746 DSCN2748

У цьому році рівень учасників фестивалю був дуже високий, а географія учасників – від Приазов’я до Львова, від Одеси, Харкова до Грузії, Білорусії та Молдови. Учасники змагалися в 4-х номінаціях: ансамблі, дуети, солісти, та пісні на діалектах греків Приазов’я.

mxcFCcTWx3k XiTSt_1NNQY

Розповідає голова Бердянського грецького товариства «Елада», заступник декана з виховної роботи гуманітарно-економічного факультету БДПУ Ірина Нагай, яка очолювала бердянську делегацію: «Ми були вражені високопрофесійним складом журі, а саме – координатор з питань освіти та культури країн Східної Європи МО Греції пані Хріса Таміс-Оглу, пріма Одеського оперного театру п. Аглая Поліхроніді, доцент Харківської консерваторії (ХНАМ) Ірина Денисенко. Тим цінніша наша перемога! Ансамбль  «Золотий гомін» став лауреатом ІІІ премії в номінації «Ансамблі». Головний спонсор фестивалю – грецький меценат п. Пантелеймос Бумбурас привітав усіх переможців та запросив влітку дати концерт в Греції, щоб показати як греки Приазов’я зберігають культуру та традиції своїх предків».

8OcABrNkV5U

Учора на початку ректорської наради проректор з науково-педагогічної роботи БДПУ, доцент Вікторія Ліпич щиро вітала університетських артистів із перемогою на фестивалі, бажаючи нових творчих міжнародних злетів (див. світлини).

«Університетське Слово»
Світлини редакції та Ірини Нагай