Коли мрія про зимову казку оживає…

Не дивлячись на те, що за вікном мінусова температура, в актовій залі головного корпусу БДПУ панували любов і тепла атмосфера. Сьогодні, 8 грудня, вперше в історії університету відбувся зимовий Благодійний бал-2016. Це був експериментальний захід. Гарні хлопці та дівчата кружляли у вихорі трьох чарівних танків. 17 пар подарували глядачам незабутні враження від виступів.

DSC_0061 DSC_0121

Відкрили бал хореографи Сергій Лисенко та Валерія Безгінова. На наших очах казка ожила та заграла яскравими барвами зими. Після таких феєричних виступів і сам починаєш вірити у дива, які трапляються лише під Новий рік.

DSC_0024 DSC_0070

На превеликий жаль, не всі змогли бути присутніми на такій грандіозній події. Дехто взагалі не зможе відмітити Новий рік у родинному колі, а бій курантів замінить на справжній бій за життя… Тому, щоби хоч якось виправити цю несправедливість, метою аукціону став збір коштів для воїнів АТО, наших з вами захисників. Усі гроші віддані на придбання теплих речей, яких так не вистачає бійцям у цю холодну пору року.

Усі охочі змогли придбати собі вироби ручної роботи, а для тих, хто не встиг – біля виходу було запропоновано придбати такі ж неймовірно гарні лоти. Серед таких було продано у запеклій боротьбі: дві ляльки-мотанки, які пішла «з молотка» за 105 грн, чотири квитки в нічний клуб «РІО» по 30 грн, три ялинки ручної роботи за 75 грн, фантастична маска за 110 грн, вісім прикрас до волосся по 40 грн та багато-багато іншого.

DSC_0077 DSC_0084 DSC_0087 DSC_0100

У перерві між підрахунками зібраних грошей глядачів розважав неординарний музичний гурт, який зумів піднести  гарний настрій та зірвати шквал оплесків.

Усі пари отримали призи та грамоти, від голови профспілкового комітету Віталія Лоли учасники отримали права на  поїздки до Києва на п’ять днів, а від приватного підприємця Миколи Тюркеджі – солодкі подарунки.

DSC_0128 DSC_0132 DSC_1264 DSC_1269

Оцінювало пари неупереджене та справедливе журі у складі: голови первинної профспілкової організації Віталія Лоли, приватного підприємця та учасника АТО Миколи Тюркеджі, арт-менеджеру комплексу РІО Романа Седька, генерального директора мережі фітнес-центрів «KotenGym» Марини Межуєвої, менеджеру тату-студії «VeAn» у Бердянську Аліни Жеревчук та голови студентської ради БДПУ Дмитра Кіосова.

Почесне перше місце виборола пара у складі Наталі Гречко та Миколи Булгакова. Друге місце забрали Валерія Лезгінова та Сергій Лисенко. І третє місце посіли Лоліта Богуш та Дмитро Бакарджиєв. Нагороджувала учасників проректор з науково-педагогічної роботи БДПУ, доцент Вікторія Ліпич. Вона побажала миру, злагоди, добра та світла й дала настанову і надалі тримати гідну марку звання кращих студентів БДПУ.

DSC_1377 DSC_1302 DSC_1311 DSC_1346

Спонсорами заходу виступили: профспілковий комітет БДПУ, піцерія «Челентано», мережа фітнес-центрів «KotenGym», нічний клуб «РІО», Азовпринт, фотографи Geometria, квітковий магазин «Клумба», тату салон «VeAn», піцерія «Pizza Puzzle», Перше Антикафе Бердянська «ЧАС Є!» та кав’ярня «CoffeeSweet».

Подія залишила лише позитивні моменти в пам’яті глядачів і планується, що вже наступного року подібне цікаве дійство відбудеться знову!

Олена Забітчук,
студентка-журналістка БДПУ,
кор. «УС»
Світлини автора

Сердець таких не остудити

…Мені завжди комфортно-радісно-приємно розмовляти з дітьми, учнями шкіл, які вміють якось по-своєму і слухати, і реагувати, і запитувати. Ще не вщухли мої емоції від учорашньої зустрічі з школярами Троїцької ЗОШ, як сьогодні переповнюють нові – від цікавого спілкування з учнями 6-А класу Бердянської ЗОШ №11 (класний керівник – Олена Шостак). Цю зустріч організували мої давні хороші знайомі – працівники міської бібліотеки №7.

DSCN2887 DSCN2894 DSCN2895 DSCN2897

Під час своєрідного патріотичного уроку розповідав про героїв своїх книжок, про університетський та бердянський волонтерські рухи, ділився враженнями від поїздок на фронт, відповідав на питання, співав разом із дітьми гімн України, тішився, що гарячі серденька школяриків переповнені щирою любов`ю до рідної  України, дарував школярам та бібліотекарям примірники нової книги «НАШІ АТЛАНТИ: незмірна чаша милосердя» з автографами…

DSCN2900 DSCN2902 DSCN2904 DSCN2908

На прощання діти вручили для передачі воїнам на фронт величезний власноруч виготовлений рушник, із задоволенням гуртувалися для спільних світлин…

Степан Герилів
НАШІ АТЛАНТИ
Світлини УС

Тиждень права на гуманітарно-економічному факультеті

У грудні 2008 року Президентом України підписаний Указ про проведення Всеукраїнського тижня права. Тиждень права приурочений до Дня прав людини, який відзначають за пропозицією Генеральної Асамблеї ООН 10 грудня.

_DSC5194

В рамках Тижня заплановано ряд заходів, які проводять викладачі та студенти гуманітарно-економічного факультету. Так, факультет знову виступив співорганізатором 13-ого мандрівного міжнародного фестивалю документального про права людини. Спільно із учнями шкіл міста організовано перегляд та обговорення фільму «Люстрація».

_DSC5204 _DSC5203

А 7 грудня на факультеті відбувся правовий брейн-ринг на тему «Права людини» між командами студентів-першокурсників. Відповіді на запитання, вирішення юридичних ситуацій, дискусії та майстерно обіграні життєві ситуації зробили брейн-ринг одночасно і насиченим, і цікавим, і веселим. Разом з тим, гра показала, що учасники знають свої права, орієнтуються у національному та міжнародному законодавстві, вміють застосовувати правові норми на практиці. Зазначимо, що укладанням завдань, організацією та проведенням даного заходу займалися наші магістранти Ольга Шунькіна, Наталія Михайліченко та Дар’я Сальнікова, а до складу журі входили викладачі кафедри правознавства та студенти.

_DSC5200 _DSC5207 _DSC5208 _DSC5227

У підсумку перемогу отримала команда «Гулівери» (так себе назвали студенти спеціальності «Історія та археологія»). І традиційно, всім учасникам солодкі призи від деканату.

Тамара Макаренко,
декан гуманітарно-економічного факультету

Залучившись до благодійної акції

На початку  грудня ц. р. студенти і викладачі факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти мали прекрасну нагоду залучитися до благодійної акції «Подаруй новорічну іграшку дітям», яка стала вже традиційною на факультеті, та своїми руками створити новорічний подарунок для знедолених дітей. Виготовлені новорічні вироби – ялинки, півники, зірочки, рукавички, дзвоники та багато інших  були  яскравими, неповторними, оригінальними та  викликали щасливі посмішки оточуючих. Іграшки,  зроблені власноруч, подарували всім присутнім гарний настрій і бажання виготовляти такі прикраси разом із дітьми в дошкільних закладах та сім’ях.

1 2 3

Важливо зазначити, що всі іграшки будуть подаровані дітям, які так чекають новорічного дива і будуть милувати дитячі очі у святкові дні. Участь у таких заходах надає можливість кожному проявити милосердя та залучитися до благодійності. Організувала та провела цей захід кандидат педагогічних наук, доцент кафедри дошкільної освіти Тетяна Єськова.

Ірина Улюкаєва,
завідувач кафедри дошкільної освіти,
доцент  
Світлини з архіву кафедри