Смачненькі подаруночки солдатикам

Сьогодні, 16 грудня, університетські «нашоатлантівці» Анетта Омельченко, Степан Герилів та Павло Порохня відвідували Державний навчальний заклад «Бердянський центр професійно-технічної освіти», щоби отримати для воїнів-захисників усе, що дбайливо власноруч підготували учні та викладачі цього навчального закладу.

ф2 ф3 ф4 ф5

Варто завважити, що цей небайдужий до долі солдата патріотичний колектив регулярно через університетських волонтерів передає на передову солдатам багато чого смачно-їстівно-пахучого…

От і сьогодні дбайливі умільці підготували кілограми м`ясного смаженого, печеного; меду, цукерків, цитрусових і багато чого іншого.

ф6 ф7 ф8 ф9

Усе, отримане, разом із іншими подарунками від бердянських школярів і доброчинців «нашоатлантівці» одразу ж відвезли солдатам, що дислокуються в районі Талаківки.

НАШІ АТЛАНТИ  

Зимова казка на «дошфаці»

Напередодні новорічних свят кожна людина мріє про казку. Недарма кажуть, що мрії збуваються. От і на факультет дошкільної, спеціальної та соціальної освіти завітала казка.

Чарівне дійство відбулося у рамках складання нами, студентами 4 курсу спеціальності Дошкільна освіта, екзамену з дисципліни «Основи педагогічної майстерності» (викладачі: Олена Тельчарова, Аліна Луб’янова). Незважаючи на хвилювання, ми все ж таки впоралися зі своєю місією. Завдяки плідній підготовчій роботі, підтримці викладачів, нам вдалося створити на факультеті справжнє свято казки, повернути на короткий час усіх присутніх до країни дитинства.

0FvxiIICq3s XjaysyyQ1M0

На суд глядачів були представлені постановки двох казок: «Кицькин дім» та «Сніговик-поштовик». Знання та уміння, здобуті нами на заняттях з «Основ педагогічної майстерності», дозволили кожному приміряти на себе обрану роль і добре вжитися в неї. Перед появою на сцені герої дуже нервувалися, але всі підтримували одне одного та налаштовували на успішний виступ. Майстерно відтворені образи та оригінальні режисерські рішення викликали захоплення у глядачів. Для нас, акторів, були надзвичайно приємними увага та оплески присутніх.

Казкова феєрія завершилась виступом компетентного журі, у складі якого були доценти кафедри дошкільної освіти Ірина Улюкаєва, Алла Омеляненко та ст. викладач Леся Мороз-Рекотова. Вони гідно оцінили казки обох академічних груп та нагородили учасників солодкими подарунками.

6Gwv8InCfwQ

У нас залишилося багато позитивних вражень як від підготовки свята, так і від самого виступу. Цей захід згуртував нас, дозволив краще пізнати одне одного, навчив рахуватися з думкою іншого. Ми відчули себе справжніми акторами. Сподіваємося, що цей успіх буде надихати нас на подальші творчі звершення у професії вихователя.

Мішукова Валерія,
студентка 4 курсу спеціальності Дошкільна освіти
Світлини з архіву кафедри

Чарівний світ ґудзиків

Як Ви вважаєте, вихідні дні повинні бути приємними чи продуктивними? А як Ви ставитеся до того, щоб поєднати ці два поняття з метою збагачення ресурсами та знаннями? Якщо у Вас є таке бажання, співробітники Бердянського державного педагогічного університету залюбки Вам допоможуть.

4fkxQsqSxbc 15271829_1181488505272911_1313141863904460019_o

Так, 3-4 грудня цього року перша група, до складу якої входили викладачі кафедри психології та кафедри прикладної психології й логопедії, студенти та випускники спеціальності «Практична психологія», а також психологи Бердянська, взяла участь у навчальному семінарі-тренінгу «Ґудзики в роботі психолога», ведучою якого стала арт-терапевт, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв Ольга Фролова.

15384592_1181477851940643_2366776907376131665_o MTbSvI6ulEg

Протягом двох днів учасники тренінгу знайомилися з сучасним та досить «молодим» методом арт-терапевтичної роботи – ґудзикотерапія, який можна використовувати у психокорекційній роботі як з дітьми, так і з дорослими. За допомогою ґудзиків вони мали змогу знайти ресурси для подальших успіхів та відкриттів; перейти від мрій та планів до конкретних кроків на шляху досягнення мети; дослідити глибини власного «Я» та, звичайно, покреативити. Кожен учасник за результатами дводенного тренінгу отримав не лише нові знання, ефективний інструмент психокорекційної роботи, а й мав змогу усвідомити власні потреб та ресурси.

15326216_1181490028606092_7287809400510583281_o

Дякуємо Ользі Василівні за майстерність та обмін досвідом! Бажаємо наснаги й збільшення колекції ґудзиків, і, звичайно, чекаємо наступної зустрічі, яка відбудеться 28–29 січня 2017 року.

Марина Богдан,
асистент кафедри психології
факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв
Світлини з особистого архіву автора