Зустріч членів консорціуму проекту ЕРАЗМУС+ у Вроцлаві

7-9 грудня 2016 р. відбулась робоча зустріч членів консорціуму проекту ЕРАЗМУС+ «Система забезпечення якості освіти в Україні: розвиток на основі європейських стандартів та рекомендацій» (QUAERE).

DSC07629

Базою зустрічі став Вроцлавський університет технології.

В засіданнях брали участь представники всіх восьми українських університетів-партнерів, ВНЗ Польщі, Німеччини, Греції, МОН України, НАЗЯВО і Державної освітньої установи «Навчально-методичний центр з питань якості освіти».

DSC07644 DSC07718

Бердянський державний педагогічний університет був представлений членами проектної групи Ігорем Лиманом, Ольгою Гуренко та Вікторією Константіновою. Ігор Лиман презентував іншим учасникам проекту чернетку першого випуску «Бюлетеню QUAERE». Основу цього бюлетеню склали матеріали тримовної рубрики «QUAERE» сайту НДІ Історичної урбаністики.

DSC07630

Координатору проекту QUAERE Маріушу Мазуркевичу (Польща) був вручений п’ятитомник «Матеріалів з історії Бердянського державного педагогічного університету».

Ігор Лиман, професор БДПУ,
координатор міжнародної діяльності університету
Світлини з архіву Науково-дослідного
інституту історичної урбаністики БДПУ 

 

 

Вчені БДПУ – в царині світової економіки і політики

На початку грудня в засніженому замку Смоленіце (Словаччина)  Економічний університет в Братиславі (офіційна назва університету) проводив 17-ту щорічну Міжнародну наукову конференцію «Міжнародні відносини 2016: актуальні питання світової економіки і політики».

Picture 1

На запрошення організаторів участь у конференції взяла к. е. н., доцент кафедри економіки підприємства та економічної теорії Тетяна Несторенко. На секційному засіданні вона представила результати  дослідження міжнародного колективу вчених (Надія Дубровіна, Яна Пеліова (Словаччина), Олександр Несторенко, Тетяна  Несторенко (Україна) у доповіді на тему «The study of taxation structure by level of government in the EU countries», присвяченій дослідженню структури оподаткування в залежності від рівня управління в країнах ЄС.

Picture 3

Серед учасників конференції були науковці Молдови, Польщі, Росії, Словаччини, Тайваню, України, Чехії.

Picture 2 Certificate_Tetyana Nestorenko

За результатами роботи конференції в наступному році буде оприлюднений збірник праць. Праці минулорічних Міжнародних науково-практичних конференцій, що проводилися в Смоленіцах в 2012-2014 рр., були прийняті в базу даних Web of Knowledge. Тож очікується, що збірник праць цьогорічної конференції «Міжнародні відносини 2016: актуальні питання світової економіки і політики» зі статтею «The study of taxation structure by level of government in the EU countries», співавтором якої є  Т. П. Несторенко, теж буде включений в цю базу даних.

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами
Тетяни  Несторенко)

Проінформований – значить озброєний!

Днями завершилися інформаційно-просвітницькі заходи до Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом, організовані кафедрою соціальної роботи та інклюзивної освіти.

IMG_0708 IMG_0747 IMG_0753

8 грудня ц.р. в аудиторії 519 та в мобільній амбулаторії, що розташовувалася біля 5-го корпусу БДПУ студенти мали змогу безкоштовно пройти тестування на ВІЛ швидкими тестами; отримати консультацію психолога з питань профілактики ВІЛ, безпечної поведінки, репродуктивного здоров’я та засоби індивідуального захисту, інформаційні буклети. Захід відбувся за підтримки Благодійного фонду «Сподівання» та Клініки, дружньої до молоді. Близько 100 студентів та викладачів нашого університету скористались цією можливістю і таким чином потурбувались про власне здоров’я. 

IMG_0781 IMG_0799 IMG_0800 IMG_0818

Паралельно проходив форум-театр «Вірус легковажності», організований спільно з Громадської організацією «Нова Надія». У виставі студенти дуже яскраво відобразили проблематику інформування, облематикуусвідомлення важливості та користі тестування партнерів на ВІЛ, довіри у стосунках, толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей. Такий креативний підхід до проблеми ВІЛ/СНІДу дає можливість побачити  й оцінити ситуацію з різних сторін, отримати відповіді на хвилюючі питання. Адже, хто проінформований, той озброєний… 

Євгеній Шалупня, 
студент 3 курсу спеціальності «Соціальна педагогіка» 
факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти
Світлини автора