Цікава лекція у форматі екскурсії

Студенти 2 курсу гуманітарно-економічного факультету 11 жовтня ц. р. відвідали художній музей ім. І. І. Бродського, де їх зустріла привітливий екскурсовод, яка супроводжувала гостей увесь час та із задоволенням відповідала на запитання. Спочатку відвідувачі прослухали розповідь про засновника цього музею – Ісаака Бродського, полотен якого в музеї небагато, але представлено дуже багато чудових робіт інших, не менш видатних художників, зокрема, таких як: І. Ю. Рєпін, І. К. Айвазовський, А. К. Саврасов, К. А. Коровін, А. І. Куїнджі, А. Н. Бенуа, М. І. Фешин та багато інших. Студенти отримали цікаву інформацію про життя та творчість митців, а також послухали короткі історії створення їхніх шедеврів.
Студенти також відвідали залу, присвячену 1030-річчю Хрещення Київської Русі, де представлено картини різних художників, яких об'єднувала одна тематика – на всіх картинах зображено православні храми, що формують складну систему духовних відносин у просторі цілих міст та через призму своїх полотен спонукають глядача долучитись до духовного.
У наступній залі гостям випала нагода ознайомитися із персональною виставкою Ганни Вержиковської під назвою «Майстерність рук, душі і серця». Це надзвичайна виставка вишитих картин майстрині декоративно-ужиткового мистецтва. Яскраві, барвисті роботи, які вишиті хрестом, вражають своєю красою, цікавими реалістичними сюжетами та складністю виконання. На виставці представлено більше ніж 90 робіт.
Художній музей ім. І. І. Бродського – це надзвичайне місце, оскільки там представлено близько 4000 витворів мистецтва. Студенти отримали естетичну насолоду та повністю занурилися у світ зображального мистецтва.
Студенти щиро вдячні старшому викладачеві кафедри історії та філософії ГЕФ БДПУ Юлії Королевській за чудову можливість доторкнутись до прекрасного.

IMG_20181011_161040IMG_20181011_161719

IMG_20181011_171448received_1088354308008100


«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами Юлії Королевської)


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print