МУЗА НАПОКАЗ

Відколи журналіст, редактор газети БДПУ «Університетське Слово» Степан Герилів з допомогою народного депутата України Оксани Калетник та її фонду «Батьківська земля» видав тисячним тиражем свої поетичні одкровення «Заробітчанські дзвони», автор втратив спокій. А ще, коли по місцевому телебаченні показали з ним «Актуальне інтерв’ю», посипались запрошення на творчі зустрічі. Найпершими, як не дивно, запросили його в гості діти:

Поруч із майстром своєї справи

15 жовтня 2013 року в стінах Центру Дитячої Юнацької Творчості пройшла зустріч наймолодшого колективу студії «Юн-прес» із цікавим журналістом, редактором газети Бердянського державного педагогічного університету «Університетське слово» – Степаном Миколайовичем Герилівим.

Молодь уважно слухала розповіді гостя про його життєвий шлях, перешкоди, курйози, розвиток творчої діяльності та досягнення. Жваво задавали питання Степану Миколайовичу, на які той охоче відповідав, додаючи до них дотепні жарти.

Під щирі оплески гість презентував свою нову книгу «Заробітчанські дзвони», тираж якої подарував «настаршим» бійцям студії. Степан Миколайович із натхненням підійшов до процесу вручення книг: кожному писав різні та щирі побажання, комусь, навіть, і віршами.

Присутність такої атмосфери упродовж декількох годин вразила кожного. Юні журналісти, без сумніву, відзначили, що Степан Миколайович – вічно молода людина із квітучою, незгасаючою душею та світлим серцем! Тому вся наша творча команда з нетерпінням чекає нової зустрічі з таким унікальним гостем!

Тетяна Гетало,

кореспондент студії «Юн-прес»

На світлинах Олександра Степаненка: цікаві моменти незабутньої зустрічі


«Спасибі вам за правду»,

говорили сьогодні всі, кого, 18-го жовтня, зібрали організатори зустрічі в приміщенні дитячо-підліткового клубу «Сучасник», редактору газети БДПУ «Університетське Слово» Степану Гериліву.

На зустріч були запрошені представники первинної ветеранської організації працівників культури (голова – К. І. Кузьменко), на яку прибули ветерани різноманітних міських «пенсійних організацій» Бердянська.

Степан Герилів у невимушеній обстановці розповідав про свої (заробітчанські) шляхи-дороги, декламував окремі поетичні твори, які ввійшли в його збірку, а також жваво відповідав на питання присутніх.

Своїм творчим теплом, разом із Степаном Герилівом, сьогодні зігрівала душі любителів творчості віршованого слова бердянська майстриня гумору та сатири – Ніна Гора.

Журналіст за фахом, поет за покликанням, Степан Герилів на згадку про сьогоднішню зустріч вручив кожному свою автобіографічну збірочку поезій «Заробітчанські дзвони», в якій звучать в поетичних рядках усі болі та жалі емігрантської долі; і пообіцяв творити й надалі чесно та саме так, як продиктує йому його величність Муза…

Олександр Степаненко,

студент-переможець номінації «Студент-журналіст 2013»

Фото автора


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print