Обговорили роль науки та освіти в сталому розвитку

5 квітня 2021 року на платформі Goggle Meet відбулося пленарне засідання 2-ої Міжнародної наукової конференції «Роль науки та освіти в сталому розвитку», яка організована Вищою школою технічною в Катовіце (Польща) спільно з Бердянським державним педагогічним університетом, Вищою школою економіки і державного управління в Братиславі (Словаччина), Донбаським державним педагогічним університетом, Інститутом дослідження просторового розвитку, Мелітопольським державним педагогічним університетом імені Богдана Хмельницького, Національним університетом цивільного захисту України, Сумським державним педагогічним університетом імені А.С. Макаренка, Центральноукраїнським державним педагогічним університетом ім. Володимира Винниченка та Чорноморським національним університетом імені П. Могили.

Модератором конференції виступила Тетяна Несторенко (проф. Вищої школи технічної в Катовіце, к.е.н., доцент Бердянського державного педагогічного університету).

До участі в конференції було запрошено науковців, викладачів, студентів, фахівців з освітніх, економічних, поведінкових, гуманітарних технологій забезпечення сталого розвитку сучасного суспільства. Учасники мали можливість поділитися результатами наукових досліджень, власними методичними і практичними доробками, досвідом організації дистанційного навчання у закладах освіти України та Польщі в період карантинних обмежень.

На засіданні виступив Андрій Пруський (Інститут державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту), який привітав усіх учасників конференції і розказав про проведення наукових досліджень і можливості отримання 3 рівня освіти у цьому виші.

Валентина Юскович-Жуковська (Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука) розкрила роль інформаційно-комунікаційних технологій у розвитку цифрового освітнього простору.

Лариса Оніщук (Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка») розказала про особливості організації освітнього процесу у виші та запросила всіх присутніх відвідати туристичні маршрути Полтавщини.

Ректор Вищої школи технічної в Катовіце Александер Остенда зробив доповідь про особливості дистанційного навчання у польских вишах, розкрив напрямки і зміст роботи викладачів Вищої школи технічної в Катовіце під час карантинних обмежень, відповів на численні запитання колег щодо організації процесу едукації.

Цікаву доповідь представила Оксана Данильчук (Донецький національний університет імені Василя Стуса, м. Вінниця). Вона розказала про можливості застосування медіатехнологій у вивченні математики і теорії ймовірності в університеті з використанням дистанційних технологій.

Значний інтерес і живе обговорення викликала доповідь Буцької Лідії (Інститут біології та медицини Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка), яка представила результати власних наукових доробок і перевіреного практичного досвіду щодо піклування за власним здоров’ям та інструментів покращення свого здоров’я. Доповідач розкрила негативні фактори, які є типовими для роботи викладачів, і представила конкретні інструменти покращення загального самопочуття, фізичного і психологічного здоров’я.

Ірина Остополець (ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет») привітала польських колег із Вищої школи технічної в Катовіце у особі ректора А. Остенди і анонсувала перспективи подальшої співпраці між вишами України і Польщі. Вона коротко підвела підсумки роботи пленарного засідання конференції і повідомила, що до колективної монографії було подано понад 150 наукових робіт науковців з Білорусі, Польщі, Словаччини та України. Колективну монографію буде видано за результатами роботи конференції і оприлюднено на сайті польського вишу та сайтах українських вищих навчальних закладів – співорганізаторів конференції.

За матеріалами гуманітарно-економічного факультету

Світлини: Ірина Остополець

Тетяна Несторенко


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print