Дні Європи в Україні на катедрі початкової освіти

Кожної третьої суботи травня в Україні відзначають День Європи. Він для українців – особливий. Ще з давнини Україна є повноправною та невід’ємною частиною цивілізованої європейської спільноти – дружної родини, об’єднаної прогресивними демократичними поглядами. Цей день – важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи, а також чудова нагода вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.

Цього року святкування Дня Європи в Україні припало на 15 травня. У рамках його відзначення та з метою поглиблення знань здобувачів вищої освіти про Європу, формування у них європейського світогляду, сприяння поширенню знань про Європейський Союз Бердянський державний педагогічний університет теж долучився до святкування Дня Європи в Україні та провів у своїх стінах ряд заходів. Так, на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв було організовано онлайн-тур країнами Європи «Україна – серце Європи. Горді бути українцями!», який підготували здобувачі першого рівня вищої освіти 11ПО групи ОПП Початкова освіта (декан – професорка Людмила Коваль, куратор – старша викладачка катедри початкової освіти Крістіна Петрик).

Усі бажаючі мали можливість приєднатися до віртуальної подорожі столицями та іншими визначними місцями європейських країн (Англії, Італії, Німеччини, України, Франції), переглянути відеоролики та онлайн-презентації на європейську тематику «Європейські держави – сучасний погляд», «Євроінтеграція – крок за кроком», «Європейські мови: діалог культур»; поринути в дивовижний та загадковий світ європейських країн, які вражають своєю колоритною архітектурою; відчути їх вишуканість та історичну велич, а також поглибити свої знання про ЄС, європейські цінності та європейський вибір України та ін.

За матеріалами катедри початкової освіти


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print