Наша здобувачка серед стипендіантів міжнародного Фонду

У серпні 2021 року Наталя Рибнікова, здобувачка ІІ курсу ІІ (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 231 Соціальна робота, стала стипендіаткою німецького Фонду імені Конрада Аденауера.

Фонд Конрада Аденауера – німецький політичний фонд, близький до партії Християнсько-демократичний союз (ХДС). Конрад Аденауер (1876-1967) об’єднав у своїй діяльності на посаді першого федерального канцлера Німеччини та одного з засновників ХДС християнсько-соціальні, консервативні та ліберальні традиції. З його іменем пов’язані такі процеси як демократичне відновлення Німеччини та її закріплення у співтоваристві країн, які поділяють спільні трансатлантичні цінності, а також ідея європейської єдності та орієнтація на соціальну ринкову економіку.

Вже 5 рік Фонд впроваджує стипендіальну програму для талановитої молоді східноукраїнських університетів й ставить перед собою наступне завдання: підготувати молодь до прийняття на себе відповідальності за рішення в політиці та економіці, в науці та засобах масової інформації, у сфері культури та громадянського суспільства.

Програма окрім стипендії передбачає ще участь у чотирьох супровідних навчальних семінарах. Крім того, стипендіати матимуть можливість взяти участь у інших заходах Фонду. Метою навчання в рамках програми є  підвищення рівень як суспільно-політичних, так і спеціальних знань здобувачів.

До речі, вже пройшов перший об’єднуючий семінар стипендіантів та стипендіаток 4-го та 5-го наборів. За 3 насичені дні здобувачі встигли познайомилися з представниками Фонду в Харкові, відвідати Національний Парк Межигір’я, послухати антикорупційну екскурсію в Маріїнському Парку та навіть змоделювати роботу місцевої ради в чудовій країні “Трінітсіті” (де Наталя стала Президенткою).

Ця програма є відкритою і стипендіатами Фонду можуть стати студенти всіх спеціальностей, які беруть активну участь у соціально-політичному житті країни, мають відмінну успішність, мають українське громадянство і навчаються в будь-якому закладі вищої освіти на території Харківської, Дніпропетровської,Запорізької та підконтрольних українському уряду районів Донецької та Луганської областей.

Наталя РИБНІКОВА,

Здобувачка 2-го (магістерського)

рівня вищої освіти ОП «Соціальна педагогіка»

спеціальності 231 Соціальна робота


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print