День Позашкілля Всеукраїнський форум «Позашкільна освіта українським дітям»

25 вересня 2024 року позашкільна спільнота України відзначає професійне свято «День Позашкілля». Дата цього свята приурочена до 25 вересня 2017 року, коли у рамках реалізації гранту Президента України відбувся Міжнародний форум позашкільної освіти, на якому презентували досягнення і сучасні практики позашкільної освіти, обговорювалися концептуальні основи розвитку позашкільної освіти.

Сьогодні (25 вересня 2024 року) в стінах Українського державного університету імені Михайла Драгоманова відбувся Всеукраїнський форум «Позашкільна освіта українським дітям». Мета заходу – презентація сучасного стану і прогресивних ідей у позашкільній освіті, діяльності закладів позашкільної освіти в умовах сучасних викликів.

Організаторами форуму виступили Міжнародна асоціація позашкільної освіти України при всебічній підтримці Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, Українського державного університету імені М.П. Драгоманова, Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості та інші партнери.

Надзвичайно важливо, що сьогоднішній Всеукраїнський форум об’єднав понад 1500 учасників з усіх областей України, усіх, хто опікується і вболіває за сферу позашкільної освіти.

До учасників Форуму звернулися представники від Верховної Ради України, Кабінету міністрів України, Міністерства освіти і науки України, Державної служби якості освіти України, Національної академії педагогічних наук України, Міжнародної асоціації позашкільної освіти, Профспілки працівників освіти і науки України та багато інших. У своєму зверненні вони наголошували, що в умовах воєнного стану позашкільна освіта, заклади позашкільної освіти набувають нового формату і значення. Необхідно посилити питання підготовки педагогічних кадрів для системи позашкільної освіти. Саме заклади вищої освіти у співпраці з позашкіллям можуть відіграти у цьому важливе значення.

Курило Ольга Юріївна, докторка філософії,

старша викладачка кафедри професійної освіти та технологій


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print

Залишити відповідь