Освітні виклики війни

Науково-популярне медіа Куншт та аналітичний центр «ОсвітАналітика» презентували результати дослідження стратегій адаптації закладів загальної середньої освіти України до умов війни. Подія відбулася   1 жовтня 2024 року в Освіторія Хаб у м. Київ,  на яку була запрошена завідувачка і доцентка кафедри хореографія та фітнесу Юлія Тараненко.

На початку заходу представлено всіх, хто займався дослідженням «Освіта під час війни: досвід українських шкіл», далі було презентовано його результати. Зазначено, що війна негативно впливає на освітній процес в Україні, наведені статистичні дані.

Змістовним та цікавим стали презентовані алгоритми рішень та моделі адаптації освітнього процесу до умов війни, напрацьовані на основі глибинного вивчення емпіричного досвіду українських шкіл.

Серед спікерів та спікерок були присутні: Кільдерова Інна – начальниця головного управління загальної середньої освіти, Директорату шкільної освіти Міністерства науки й освіти України; Лілія Гриневич – проректорка з науково-педагогічної роботи Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, міністерка освіти й науки України 2016-2019 рр.; Іван Юрійчук – заступник Голови Державної служби якості освіти України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації; Юрій Гайдученко – програмний директор «Освіторії», методист, учитель української мови та літератури Новопечерської школи. Модерувала подію Олена Лінник, консультантка аналітичного центру «ОсвітАналітика» Університету Грінченка.

Доцентка кафедри хореографії та фітнесу БДПУ Юлія Тараненко та інші гості долучилася до панельної дискусії  щодо імплементації даних моделей в освітній процес. 

Подібні події та заходи об’єднують освітян, науковців і представників громадськості, створюють платформу для обміну ідеями, налагодження нових контактів та співпраці у пошуках рішень для сучасних освітніх викликів, допомагають знайти нові інструменти та стратегії для адаптації освітніх процесів у кризових умовах.

За матеріалами кафедри хореографії та фітнесу


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print

Залишити відповідь