Арт-студія «Традиційні українські витребеньки»

Щороку в межах Фестивалю науки, тижня технологічної освіти на кафедрі професійної освіти та технологій БДПУ працює арт-студія «Традиційні українські витребеньки» під керівництвом доцента Сергія Онищенка. Співробітники кафедри показують технології обробки харчових продуктів у національному колориті українських страв. Цьогоріч робота арт-студії розширила свої горизонти, до її роботи доєднались викладачі інших кафедр факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти, а також здобувачі вищої освіти.

Під час зустрічі на платформі ZOOM, було представлено гастрономічні  здобутки дослідників факультету, виконані з креативним підходом до виготовлення українських страв, серед яких «Зелений борщ «Сила землі»», «Кролик з картоплею по-домашньому», «Ласунки для козака», «Ірисове натхнення», «Український сніданок», «Рагу по-козацькі», «Окрошка по-українські», «Гастро-етюд – макові налисники в стилі етно-шик», «Паляниця-непростачка: ферментована сила», Голубці «Бердянські», «Останній шлях П’ятачка», «Печеня в горщику по-бердянські в різних варіаціях».

Смаколики, які готують за старовинними рецептами, – це вже не просто їжа, це страви-обереги, що зберігають у собі пам’ять поколінь, родинне тепло та національну ідентичність. Кожен інгредієнт у них – не випадковий, а наповнений змістом і символікою, перевірений часом і освячений традицією. Такі страви дарують не лише смак, а й відчуття дому, стабільності й захищеності – те, що в сучасному світі особливо цінне.

Сподіваємось і віримо, що наступного разу арт-студія «Традиційні українські витребеньки» пройде в рідних стінах другого корпусу БДПУ м. Бердянська!

Доцент кафедри професійної освіти та технологій
Сергій Онищенко
Світлини з архіву кафедри ПОТ


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print