Щороку під час Фестивалю науки в БДПУ на кафедрі професійної освіти, трудового навчання та технологій працює арт-студія «Традиційні українські витребеньки» під керівництвом доцента Сергія Онищенка. Співробітники кафедри показують технології обробки харчових продуктів у національному колориті українських страв. Цьогоріч життя внесло корективи і традиційний захід (5 – ювілейний) відбувся дистанційно.
Під час зустрічі майстрів кафедри професійної освіти, трудового навчання та технологій на платформі ZOOM було представлено розмаїття українських смаколиків, серед яких «Довоєнний борщ в капусті з реберцями», «Закарпатські стракачки зі шкварками», «Реберця по-селянські», «Рулька по-українські», «Вінницькій короп по-бердянські», «Блюдо Кулеша» (пюре збите з муки, перекладене карпатською бриндзьою та оздоблене великою кількістю масла, запечене в печі на дровах), «Українське сало з Бердянською редискою».
Смаколики, які готують за старовинними рецептами, – це вже не просто їжа, це страви-обереги.
Сподіваємось і віримо, що наступного разу арт-студія «Традиційні українські витребеньки» пройде в рідних стінах другого корпусу БДПУ м. Бердянська!
Доцент кафедри професійної освіти,
трудового навчання та технологій
Сергій Онищенко
Світлини з архіву кафедри ПОТНТ