Чайна церемонія учнів коледжу

Учні групи КК-29, які набувають професію «Кухар, кондитер» на чолі з майстром групи Ларисою Дєментєєвою, вирішили внести частинку тепла в зимове життя учнівської родини та в нелегкі часи всенародних переживань, провели колективне чаювання (див. світлини).

P2050230-

P2050234-

Здається, першою згадкою про чай в українській літературі є фрагмент з четвертої частини «Енеїди» (1799 р.) Івана Котляревського. Слід зауважити, що на території України чайні дерева не ростуть, але українці дуже полюбляють чай з цілющих трав, вирощених в Карпатах, Криму та на Закарпатті (м’яти, меліси тощо), та з листя рослин разом з ягодами (липи, чайної троянди, малини, шипшини).

Аромат цілющого тонізуючого напою манив та зігрівав, а розмова звеселяла серце кожного, хто брав участь у цьому заході. Дійсно, спільне чаювання підтримує дружні відносини, зміцнює бажання зберегти добрі традиції. Спокій і мир – обов’язкові умови чайного дійства.

Галина Сенченко,
заступник директора з виховної роботи коледжу

Світлини з архіву коледжу


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print