Викладачі кафедри фізики стали переможцями Міжнародного конкурсу наукових фотографій

2

На кафедрі фізики виконується держбюджетна тема (керівник доктор фізико-математичних наук, завідувач кафедри, професор Кідалов В. В.), в рамках якої заплановано дослідження морфології поверхні поруватих зразків напівпровідників отриманих методом електрохімічного травлення. Фрагмент морфології поверхні отриманий співробітниками кафедри Дяденчук А. Ф. та Сімченко С. В. був представлений на міжнародному конкурсі мікрофотографій 2016 JEOL SEM/TEM/EPMA Image Contest. Подана робота посіла друге місце в квітневому турі конкурсу від компанії JEOL. 

1

«Університетське Слово»
(за матеріалами кафедри фізики)

 

 

Побачення з Альма матер

Сьогодні, 2 червня, зранку в коридорах головного університетського корпусу та Інституту соціально-педагогічної освіти можна було зустріти зворушливо-гамірливу компанію жінок, яких супроводжував професор БДПУ Ігор Лиман. Згодом виявилося, що це – випускниці 1982 та 1984 років факультету підготовки вчителів початкових класів тодішнього педінституту Віра Орчєлота, Ольга Петрикова (Ніколаєнко), Лариса Акуленко та Валентина Папахіна (Гершікова). Організували собі  напрочуд теплу й зворушливо-емоційну зустріч із рідною Альма матер.

DSCN1070

Вони приїхали на побачення з минулим через багато років із Маріуполя, де тепер живуть і працюють. Об’єднує їх те, що кращі роки своєї юності вони провели саме в Бердянську, а освіту, що дала їм можливість зробити кар’єру і стати знаними фахівцями, дав саме наш університет…

«Університетське Слово»
Світлина редакції

Задля поглиблення та закріплення знань

Учора, першого червня, відбулася звітна конференція студентів шостого курсу факультету фізико-математичної та технологічної освіти з науково-дослідної практики, мета якої – розвиток уявлень студентів щодо напрямів і логіки організації наукового дослідження з галузей математики та методики навчання математики; поглиблення та закріплення знань методології наукового пізнання; формування навичок самостійної дослідницької діяльності.

100_3884 100_3885

Протягом науково-дослідної практики студенти брали участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції студентів і молодих вчених «Актуальні аспекти математичної підготовки в сучасних ВНЗ: погляд студентів і молодих вчених» Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, науковому семінарі кафедри математики БДПУ, отримали досвід анотування, рецензування та написання наукових праць зі спеціальності.

100_3896

Студенти Беляєв В. О., Колєнцева О. Ю., Опара С. С., Салій К. О., Чеботар В. В. опублікували наукові статті у збірнику наукових праць ХНАДУ.

Ганна Лиходєєва,
доцент кафедри математики
Світлини з архіву кафедри