Наступна перемога вчених БДПУ

В квітні вчені кафедри фізики посіли 2-ге місце в конкурсі наукових мікрофотографій 2016 JEOL SEM/TEM/EPMA Image Contest.

1

Асистент кафедри фізики Сімченко Сергій Володимировичем посів 1-ше місце в травневому турі цього ж конкурсу, він проводить прикладні фізичні дослідження в напрямку, що тісно пов’язаний з нанотехнологіями, отриманням та вивченням фізичних і електрофізичних властивостей нанорозмірних об’єктів. Молодий вчений має ряд міжнародних публікацій в рейтингових наукових журналах, результати його досліджень регулярно доповідаються на міжнародних конференціях в США, Румунії, Польщі та ін..

2

Подана робота – «Asters» («айстри») відібрана серед багатьох робіт представлених вченими з усього світу. А от серед переможців представник з України, з нашого університету, вперше в історії конкурсу. По це було відмічено журі, котре оцінювало подані роботи.

3

Детальну інформацію про представлену морфологію та про конкурс можна переглянути за посиланням http://www.jeolusa.com/HOME/Misc/JEOL-USA-Image-Contest-Entries-Winners.

Колектив кафедри бажає Сергію Володимировичу натхнення та подальших наукових успіхів.

Валерій Кідалов,
доктор фізико-математичних наук, 
професор, завідувач кафедри фізики БДПУ 
Світлини з архіву факультету

Казкові пригоди в Чарівному лісі

Учора, 2 червня, до Дня захисту дітей студенти 2 курсу спеціальності «Соціальна педагогіка» Інституту соціально-педагогічної та корекційної освіти БДПУ під керівництвом завідувача кафедри соціальної педагогіки, професора Ольги Гуренко підготували й провели захоплюючу ігротеку для вихованців «Karitas Spes Berdyansk».

DSC02392 DSC02394

Мандруючи Чарівним лісом разом з трьома богатирями Альошею Поповичем, Іллею Муромцем та Добринею Микитовичем та їхніми супутницями Любавою, Оленкою й Княжною, дітлахи зустріли багатьох казкових героїв та виконали всі їхні забаганки: відгадували загадки Баби Яги, співали дитячих пісень, щоб розвеселити Василину Прекрасну, змагалися в естафетах із Шамаханською царівною, рахували золоті монети на вимогу Чахлика Невмирущого, змагалися з Солов’єм Розбійником у стрибках на скакалці, разом з Русалонькою грали в гру «Море хвилюється». А щоб задобрити дружину Змія Горинича, діти разом намалювали картину, на якій зобразили чарівності природи.

DSC02389 DSC02395

Діти не тільки виконали завдання та здолали всі перепони, але й одержали багато позитиву, задоволення й «смаколики» від казкових героїв.

Підготовка й проведення ігротеки принесла задоволення й самим акторам. Вони здобули досвід анімаційної діяльності, що стане їм у пригоді під час самостійної соціально-педагогічної роботи.

«Університетське Слово»
(за матеріалами кафедри соціальної педагогіки)

«Брат за Брата» – не просто фільм…

Це – наша історія, наш біль, наша гордість, совість наша… Бо чи є на світі ще такий народ, як грузинський, що відразу, із першого дня, від самісінького початку московської окупації саме грузини стали пліч-о-пліч із нашими воїнами-захисниками…

   Учора, 2 червня, в малій концертній залі міського Будинку культури ім. Т. Г. Шевченка пройшла  презентація фільму «Брат за Брата» військового кореспондента полку АЗОВ, журналіста Руслана Ганущака. Вперше широкому загалу фільм було показано в Києві, в Івано-Франківську… А перед тим із стрічкою знайомилися Азовці на всіх базах полку.

ф2 ф1

Основний мотив стрічки ― дружба між українським і грузинським народами. У короткометражці розказано історію україно-грузинської розвідувальної групи другої роти АЗОВу, де центральний персонаж –  «Сатана», що загинув більше року тому у Широкиному – доброволець полку родом із Грузії.

ф6 ф5

У презентації стрічки «Брат за Брата» взяли участь бійці полку АЗОВ, бердянські активісти Цивільного Корпусу АЗОВ студенти та викладачі БДПУ, представники волонтерських та громадських організацій.

ф4

Університетський «Нашоатланнтівець», редактор газети БДПУ «Університетське Слово» Степан Герилів, який виступав після презентації фільму, щиро дякував автору стрічки Руслану Ганущаку за чудову правдиву документальну історію, коротко розповів про бердянські волонтерські справи, подарував гостеві книгу «НАШІ АТЛАНТИ: жертовність во ім`я спасіння» з автографом, запросив його найближчим часом приїхати ще раз до Бердянська із новим фільмом – про Велич Перемоги над жорстоким московським окупантом…

«Університетське Слово»
Світлини Миколи Тюркеджи