Вічна пам’ять Героям Небесної Сотні

Сьогодні, 20 лютого, Україна вшановує Героїв Небесної Сотні. І наш університет, звичайно, не залишився осторонь. О 12-ій годині в конференц залі головного корпусу БДПУ відбувся захід  вшанування пам’яті загиблих Героїв.

DSC_7652

Першою слово взяла проректор з науково-педагогічної роботи, доцент БДПУ Вікторія Ліпич, яка зазначила, що сьогодні –  сумний день. Три роки тому велика кількість людей стала на захист нашої країни. Їхні імена назавжди вкарбувалися в нашу пам’ять, всі вони були різного віку з різних міст, але всі були об’єднані одним духом, однією ідеєю, спільною любов`ю до рідної України…

DSC_7689

Згодом присутні вшанували пам’ять Героїв хвилиною мовчання. Потім виступали гості, першим з яких слово взяв Ігор Харлан – учасник Революції Гідності: «До Києва я приїхав у 2013 році, був у 8 афганській сотні, бачив весь жах на власні очі! Я багато часу провів на Майдані, бачив майже всіх хлопців, які загинули… Дякуючи Богові, я залишився живим, хоч і пережив багато поранень. Пам’ятаю, як за годину до того, коли «есбеушники» Януковича запалили Будинок Профспілок, мені зробили операцію…».

DSC_7682 DSC_7676 DSC_7690 DSC_7696

Ігор Кась’янов – учасник Майдану-2014 – зробив акцент саме на Бердянському Майдані: «Я знаю людей, які кожного вечора виходили на Бердянський майдан не дивлячись на погоду, саме це  дало нам сили створити Бердянську самооборону». Він порадив присутній студентській молоді ходити на вибори, бути активними людьми зі своєю власною громадською позицією!

«Я закликаю всіх нас використовувати нашу зброю – «слово»! Нас повинні не лише слухати, а й дослухатись до нас і робити те, що хочемо ми, бо ми живимо у своїй вільній державі, в Україні! – завершила свій виступ доктор історичних наук, професор БДПУ Вікторія Константінова.

 …Вшановуючи сьогодні  Героїв Небесної Сотні, задумуючись про наше майбутнє, можна на хвильку уявити: якби вони сьогодні були живими, й ми змогли б зібрати їх разом біля керма нашої України, то, мабуть, держава наша стала б зовсім не такою, яку ми маємо зараз…

Увазі присутнім був також запропонований  документальний фільм «Зима, що нас змінила» від телеканалу 1+1.

Юлія Хаматгораєва,
студентка БДПУ,
кореспондент «Університетського Слова»
Світлини Павла Тєлькі
(Студклуб)

Вітаємо наукову школу літературознавців БДПУ!

головна2

Тільки-но розпочався 2017 рік, а науковці кафедри зарубіжної літератури та теорії літератури вже виступили офіційними опонентами в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (доцент Ганна Табакова  на захисті кандидатської дисертації М. Єщенко «Поетика абсурду в сучасній новелі», професор Вікторія Зарва на захисті докторської дисертації О. Павленко «Авторські концепції перекладацтва другої половини ХХ століття: компаративний аспект (на матеріалі українських перекладів англомовної прози)»), а також в Одеському національному університеті імені І.І. Мечникова (докторант, доцент Ольга Боговін «Ґео Шкурупій. Літературна критика та художня практика»).

Сумні мелодії облич

…Три роки тому в Києві розстрілювали Героїв Небесної Сотні. 18-20 лютого минає три роки, що розділяють нас від найстрашніших днів і ночей Революції Гідності, коли душі наших Героїв відійшли у вічність через секундні постріли у груди, спину, голову, а разом з тим у саме серце України і кожного українця, зокрема…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ми мусимо це знати. Ми мусимо пам`ятати… Про це говорили сьогодні на мітингу-реквіємі, що проходив на площі навпроти міського палацу культури ім. Т. Г. Шевченка. На мітингу, в якому взяли участь разом із патріотичними бердянцями викладачі та студенти нашого університету, виступили: учасниця Революції Гідності, очільниця ВО «Берегині Таврії» Ольга Коник, заступник міського голови Юлія Дойнова, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри правознавства БДПУ Володимир Мирошниченко та інші.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…Сумні мелодії облич учасників мітингу злилися воєдино в реквієм шани Героям, що віддали свої молоді життя за нас, за свободу та незалежність рідної України…

«Університетське Слово»
Світлини редакції