Коли наші – головують…

Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри трудового навчання та технологій  факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти БДПУ Таїсія Черемісіна свого часу працювала 13 років вчителем трудового навчання  в одній із бердянських шкіл. І як висококваліфікований фахівець із 1995 року була членом журі ІІІ етапу всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання, а з 2009 року – голова журі, як представник ВНЗ, що є єдиним, який  готує вчителів трудового навчання в Запорізькій області.

20170226_095721 20170226_095749 20170226_095810 20170226_095819

20170226_095836 20170226_095846 Exif_JPEG_420

25-26 лютого 2017 року на базі ЗОШ №75 Заводського ТВО м. Запоріжжя проходив III етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання (технологій), в якій взяли участь 64 учні  8-9 та 10 -11 класів. «А це – потенційні майбутні абітурієнти нашого університету, тому з великим задоволенням я завжди беру участь у подібних заходах, – розповідає Таїсія Олександрівна. – Олімпіада проводилася за двома напрямами: технічні та обслуговуючі види праці, традиційно складаючись із 3-х турів: теоретичний, практичний та творчий. Під час проведення змагань проходила виставка творчих робіт, присвячених 35-річчю олімпіадного руху на Запоріжжі під загальним  гаслом «Барви рідного краю». Керівники команд оформили стенди з творчого доробку учнів. Роботи представили у різних техніках та з використанням цікавих технологій обробки конструкційних матеріалів…».

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами
Таїсії Черемісіної)

«Новонароджені» практичні психологи

_DSC8010

Сьогодні, 28 лютого, в конференц-залі перший проректор БДПУ, професор Ольга Гуренко вручила випускникам Дипломи про другу вищу освіту за спеціальністю «Практична психологія».

_DSC7952 _DSC7970

Завідувач підготовчого відділення БДПУ Людмила Костенко розповідає: «Ще в 1995 році наш університет (інститут) вперше отримав ліцензію на впровадження освітньої діяльності з перепідготовки спеціалістів за спеціальністю «Практична психологія». За 22 роки ми зуміли підготувати майже  400 фахівців із цієї спеціальності. Випускники університету – фахівці «практичні психологи» працюють в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах, на підприємствах, відкривають приватні школи психологічного розвитку дітей в різних регіонах України.

_DSC7937 _DSC7993

Сьогодні ми випускаємо 20 спеціалістів, з яких майже половина вже працює за фахом, це Світлана Большова – практичний психолог Олексіївської ЗОШ Більмацького району Запорізької області; Олена Чернишова та Інна Баранець – практичні психологи дитячих навчальних закладів  міста Дніпра; Леся Бюйюкмете – практичний психолог Бердянського медичного коледжу; Вєроніка Грєбєнщикова – директор Бердянського центру реабілітації інвалідів; Наталя Терещенко та Юлія Куртєва – старші інспектори відділів кримінально-виконавчої інспекції Бердянська та Запоріжжя.

_DSC7929

Дуже приємно, що серед випускників є й наші викладачі, які здобували другу вищу освіту, це – Ганна Лопатіна, Ганна Сизко, Ольга Фролова, Олена Ревуцька, Євгенія Линдіна».

Вітаємо!

«Університетське Слово»
Світлини Павла Тєлькі
(Студклуб)

Наші – на фестивалі муніципального планування

На факультеті соціології та управління Запорізького національного університету 24-25 лютого відбувся Всеукраїнський фестиваль «Залучення молоді до муніципального планування», що проходив за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Мета фестивалю – презентувати та обговорити проекти і пропозиції молоді, спрямовані на вирішення муніципальних проблем різних міст України, за такими напрямами:

– участь молоді в муніципальному управлінні;

– соціальна робота з молоддю;

– молодіжна освіта;

– захист навколишнього середовища;

– культура і дозвілля молоді.

У фестивалі взяли участь студентки 3 курсу (303 група) факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти БДПУ Анастасія Яременко та Анастасія Лебедєва – з ініціативи кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти (завідувач – кандидат педагогічних наук, доцент Катерина  Петровська).

5aQ-fLTB75Y D1Yg6Dq8EH0 NuvqpttCDPU Rgg4OpQG-UA

Дівчата мали змогу представити та презентувати проект вже діючого на базі університету молодіжного клубу «Free time», у категорії культура та дозвілля молоді. Молодіжний клуб був створений з ініціативою активної студентської молоді, зокрема, Антона Сердюченка та при активній підтримці кафедри  соціальної роботи та інклюзивної освіти. Клуб  спрямований  на створення системи підготовки та супроводу молоді, покращення життєвих навичок студентів, навичок фасилітації та лідерства, підвищення компетенції щодо реалізації соціальних прав та формування активної громадської позиції. Мета молодіжного клубу – спонукати молодих людей до відповідального та усвідомленого ставлення до власного життя, розвивати навички та вміння, необхідні для успішної соціальної інтеграції.

rmwal5eRbXY ut8v1phpTr0 uw2aH55L7Ts

Окрім представлення  проекту,  студентки могли ознайомитися із  проектами  інших учасників з різних тем, взяти участь в активному обговоренні щодо їх позитивних та негативних сторін, оцінити доцільність створення разом із експертами та координаторами категорій.

Учасниці також відвідали майстер-класи та тренінги з таких тем: «Розкрутка муніципальних медійних проектів» (Дмитро Іванов), «Психологічна підготовка до презентаційного виступу» (Ганна Бойко), «Обмін досвідом фандрайзингу» (Олена Чечко) тощо.

Згідно з підсумками роботи фестивалю Анастасія Лебедєва та Анастасія  Яременко зайняли почесне 3 місце з проектом «Молодіжний клуб «Free time» в своїй категорії та були нагороджені сертифікатами, грамотою та приємними подарунками.

Дівчата отримали не лише неоціненний досвід, а й потоваришувалися із студентами інших вищих навчальних закладів, зарядились новими ідеями для подальшої активної діяльності у цій сфері.

«Університетське Слово»
(за матеріалами та світлинами
Анастасії Лебедєвої)

Нові стипендіати Фонду ім. К. Ковшевич

Із 1999 року американський Фонд імені Катерини Ковшевич надає стипендії обдарованим, талановитим студентам – відмінникам навчання із малозабезпечених сімей в Україні та в інших частинах Східної Європи, Азії та Південної Америки. Кандидати відбираються регіональними представниками і схвалюються радою директорів Фонду. Фонд зацікавлений у підтримці молодого покоління, створюючи талановитим студентам можливість успішно увійти в професійне життя. Фонд орієнтований на молодих талановитих людей, які потребують допомоги для досягнення своєї мети.

_DSC7918

Фонд заснувала американка українського походження пані Христина Ковшевич-Дурбак. Вже шостий рік студенти Бердянського державного педагогічного університету завдяки старанням редактора газети БДПУ, регіонального директора Фонду Степана Гериліва отримують чудову можливість ставати стипендіатами Фонду.  За цей час більше сотні успішних, активних і талановитих студентів БДПУ вибороли право на оплату за навчання на суму більше півмільйона гривень.

_DSC7891 _DSC7893

Сьогодні вранці в конференц-залі БДПУ Степан Герилів разом із ректором БДПУ, професором Ігорем Богдановим урочисто вручили Сертифікати Фонду 7-и кращим студентам-контрактникам. У 2016-17 навчальному році на рахунок університету надійшло більше 120-ти тисяч гривень з Фонду ім. Катерини Ковшевич.

_DSC7882 _DSC7900 _DSC7902 _DSC7910

«Для того, щоб отримати американську стипендію, необхідно не тільки гарно навчатися, а, звичайно, добре знати рідну українську та англійську мови, мати беззаперечну українську позицію, бути активним студентом та продуктивно працювати на благо рідного університету, – зазначив  Степан Герилів, вручаючи студентам  американські винагороди.  Цьогоріч стипендіатами  Фонду стали 23 студенти всіх шістьох факультетів університету, з яких семеро – нинішні. Це – Анжеліка Конопля, Андрій Зубко, Валентина Ектова, Ілона Попова, Юлія Логозинська, Тетяна Степанова та Єлизавета Маляр.

«Університетське Слово»
Світлини Павла Тєлькі
(Студклуб)

Наші дівчата матимуть свято!

afisha готовая 2017Напередодні 8 Березня традиційно головна університетська актова зала запросить всіх шанувальників краси, молодості, вишуканості на конкурс «Міс Університет 2017». Сім чарівних представниць факультетів та коледжу БДПУ під овації своїх шанувальників виборюватимуть першість.

Звичайно, що й не тільки дівчата, а кожен, хто в нашому університеті по-справжньому закоханий у дівочу красу, також матиме цього дня Свято!

Організатори дійства запрошують.

«Університетське Слово»