Дистанційна робота – час для професійного зростання

Період карантину  дозволяє активізувати  роботу викладачів за допомогою дистанційних технологій і  створює умови для підвищення власної кваліфікації. 25 березня 2020 р. доцент кафедри початкової освіти Лада Чемоніна стала учасницею вебінару «Технологія інтерактивного відео в освітньому процесі» в межах програми  підвищення кваліфікації «Професійний розвиток педагогічного (науково-педагогічного) працівника», організованого Академією  інноваційного розвитку освіти (м. Київ).

Продовжити читання “Дистанційна робота – час для професійного зростання”

Нові виклики інтернаціоналізації – нові підходи: он-лайн воркшоп у Ганновері

Коронавірус кидає серйозні виклики, вносить корективи в плани всього світу і разом з тим змушує освоювати альтернативні підходи.

Продовжити читання “Нові виклики інтернаціоналізації – нові підходи: он-лайн воркшоп у Ганновері”

Взаємодія зі стейкхолдерами – осмислене бачення майбутнього

Нині, суспільство зацікавлене у фахівці, що є конкурентноспроможним на ринку праці. У зв’язку з цим особливого значення набуває задача поліпшення якості освітньо-професійних програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти.

Продовжити читання “Взаємодія зі стейкхолдерами – осмислене бачення майбутнього”

Перший крок до успіху…

12 березня цього року у Бердянську відбувся зональний тур обласного конкурсу творчості патріотичного спрямування «СПАДЩИНА – 2020», що проводиться під егідою Обласного центру патріотичного виховання молоді Запорізької обласної ради за сприяння міського Відділу молоді та спорту. Конкурс є традиційним, і має на меті формування національно-культурної ідентичності, національно-патріотичного світогляду, сприяння у становленні самодостатнього громадянина-патріота України, гуманіста і демократа, готового до успадкування духовних і культурних надбань українського народу.

Продовжити читання “Перший крок до успіху…”

ПРАКТИЧНИЙ ДОСВІД ВІД СТУДЕНТІВ ЗАОЧНИКІВ

На минулому тижні відбулася спільна лекція з дисципліни «Методика розвитку дрібної моторики у дітей з психофізичними порушеннями» старшого викладача кафедри прикладної психології та логопедії Наталі АНАСТАСОВОЇ та студентів практиків заочної форми навчання спеціальності 016 Спеціальна освіта Тетяни НИЖНИК та Ірини ГУЖЕВОЇ.

Продовжити читання “ПРАКТИЧНИЙ ДОСВІД ВІД СТУДЕНТІВ ЗАОЧНИКІВ”

На пару – з практиком

Минулого тижня доцент кафедри прикладної психології та логопедії Ганна ЛОПАТІНА разом із логопедом-практиком м. Запоріжжя Олесею МОРОЗОВОЮ провели бінарну лекцію з навчальної дисципліни «Логопедія», яка займає провідне місце в процесі фахової підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 016 «Спеціальна освіта».

Продовжити читання “На пару – з практиком”

Професійна мотивація вчителів-дефектологів та логопедів

Мотивація є найважливішим структурним елементом психології особистості. Професійна мотивація – взаємопов’язана сукупність потреб, мотивів і цілей особистості, яка спонукає, спрямовує і регулює її діяльність для досягнення професійної компетентності.

Продовжити читання “Професійна мотивація вчителів-дефектологів та логопедів”

Залучення здобувачів вищої освіти до перегляду та оновлення освітньо-професійної програми «Логопедія. Спеціальна психологія»

Фінальна заліково-екзаменаційна сесія здобувачів вищої освіти 4 курсу заочної форми навчання спеціальності 016 Спеціальна освіта видалася дуже насиченою не тільки аудиторними заняттями – лекціями, семінарськими, практичними заняттями, захистом практики, звітностями, а й різними незвичними для студентів заходами.

Продовжити читання “Залучення здобувачів вищої освіти до перегляду та оновлення освітньо-професійної програми «Логопедія. Спеціальна психологія»”

До 160-річчя Володимира Хавкіна. Запрошуємо на зустріч

15 березня 2020 р. виповнюється 160 років з дня народження видатного бактеріолога, випускника Бердянської чоловічої гімназії Володимира Хавкіна. З цієї нагоди НДІ Історичної урбаністики організовує захід у Бердянському державному педагогічному університеті. Співробітники НДІ вже доволі давно вивчають життя та спадок Володимира Хавкіна, відшукуючи в архівах і бібліотеках України та закордону відповідні джерела. Природно, що акцент при цьому робиться на вивченні зв’язків Хавкіна з Південною Україною і безпосередньо з Бердянськом.

Продовжити читання “До 160-річчя Володимира Хавкіна. Запрошуємо на зустріч”

Шевченківський марафон у БДПУ

Україна багата на талановитих митців, які прославляють її у своїх віршах, картинах та піснях. Кожен з них, безсумнівно, вартий уваги та вшанування. Тому 10 березня у 5 корпусі БДПУ було проведено поетичний марафон “Живі слова”, присвячений вшануванню пам’яті Т. Г. Шевченка. Цей захід поклав початок весняному поетичному марафону до Міжнародного дня поезії.

Продовжити читання “Шевченківський марафон у БДПУ”

Обрали профспілкового лідера

3 березня 2020 року була проведена звітно-виборна конференція   первинної профспілкової організації Бердянського державного педагогічного університету. Їй передували звіти і вибори на профбюро факультетів та профгрупах студентів і працівників.

Продовжити читання “Обрали профспілкового лідера”

«Пишаємось результатами, плануємо майбутнє»

У грудні 2019 року Ігор Богданов презентував щорічний звіт, у якому детально висвітлив досягнення в усіх сферах діяльності БДПУ. Ми особисто поспілкувалися з ректором Бердянського державного педагогічного університету про матеріально-технічне забезпечення, чутки про можливе об’єднання з Мелітопольським державним педагогічним університетом імені Богдана Хмельницького, масштабні перевірки ЗВО та плани на майбутнє.

Продовжити читання “«Пишаємось результатами, плануємо майбутнє»”