Відновлюємо країну

Незважаючи на те, що триває війна, молодь активно долучається до відбудови того, що пошкоджено російськими ракетами та шахедами. Зокрема Міністерство молоді та спорту України, Всеукраїнський молодіжний центр, ПРООН в Україні у партнерстві з ГО «Молодіжний центр Волині» за фінансування урядів Данії та Японії впровадили Програму залучення молоді до відновлення України шляхом реалізації молодіжних обмінів «ВідНОВА:UA». Програма діє вже понад 2-х років, і до неї постійно долучаються студенти факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти.

Продовжити читання “Відновлюємо країну”

Партнерство в інтересах сталого розвиту

23 серпня 2024 року в Запоріжжі Бердянський державний педагогічний університет в особі ректора Ігоря Богданова підписав меморандум про співпрацю та партнерство з Дрогобицькою районною державною адміністрацією в особі голови Степана Кулиняка.

Продовжити читання “Партнерство в інтересах сталого розвиту”

Тренінг для вчителів «Тьюторинговий Catch-Up у середній школі»

11-14 серпня 2024 р. у с. Жденієво Закарпатської області пройшов тренінг “Тьюторинговий Catch-Up у середній школі”, до якого долучилися викладачі кафедрі біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації БДПУ.

Продовжити читання “Тренінг для вчителів «Тьюторинговий Catch-Up у середній школі»”

Посилюємо науковий потенціал підготовки менеджерів освіти

На цьому тижні від видавництва «Просвіта» почав надходити тираж «Довідника здобувача другого (магістерського) рівня вищої освіти». Він посилює портфоліо ОПП «Управління закладом освіти» за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки для підготовки менеджерів освіти з провідницьким якостями, здатними до змін. Видання присвячене пам‘яті видатного теоретика управління освітою Євгена Миколайовича Хрикова.

Продовжити читання “Посилюємо науковий потенціал підготовки менеджерів освіти”

Професійне навчання в Predeal: автентичне та контекстуалізоване викладання англійської мови

Доценти кафедри іноземних мов і методики викладання Ірина Школа і Богдана Салюк взяли участь у тренінгу для викладачів англійської мови “Professional Learning in Predeal: Authentic, Contextualized English Teaching”, що проходив з 5 по 9 серпня 2024 року в м. Предял (Румунія). Захід був організований Регіональним відділенням англійської мови в Україні, Польщі, Угорщині, Румунії та Молдові.

Продовжити читання “Професійне навчання в Predeal: автентичне та контекстуалізоване викладання англійської мови”

Форум-театр у Запоріжжі: Молодь Бердянщини про відновлення і повернення додому

13 серпня 2024 року до Дня молоді в Запоріжжі відбувся традиційний іміджевий захід «Молодь Бердянщини», ініційований Бердянським державним педагогічним університетом спільно з Бердянською районною державною адміністрацією та Бердянською міською військовою адміністрацією. Із привітальним словом виступили ректор БДПУ Ігор Богданов та голова райдержадміністрації Олексій Бакай. Спікери наголосили на необхідності підтримувати молодь на їхньому шляху, давати їм віру в себе і в свої сили, а також створювати можливості для навчання, розвитку підприємництва, культурного і соціального зростання молодого покоління.

Продовжити читання “Форум-театр у Запоріжжі: Молодь Бердянщини про відновлення і повернення додому”

Святковий захід до Міжнародного дня молоді в Запоріжжі

З нагоди Міжнародного дня молоді в Запоріжжі відбувся урочистий захід, який зібрав молодіжний актив міста та області. Святкова подія стала ще одним підтвердженням важливості ролі молоді у розвитку регіону, особливо в умовах воєнного стану.

Продовжити читання “Святковий захід до Міжнародного дня молоді в Запоріжжі”

Зустріч молоді з міською радою Запоріжжя: обговорення майбутнього розвитку регіону

12 серпня в межах святкування Дня молоді в Запоріжжі відбулася знакова зустріч представників студентських рад вищих навчальних закладів і молодіжних організацій міста Запоріжжя з адміністрацією міської ради. Ця подія стала важливим кроком у налагодженні конструктивного діалогу між молоддю та місцевою владою, спрямованого на розвиток Запорізького регіону.

Продовжити читання “Зустріч молоді з міською радою Запоріжжя: обговорення майбутнього розвитку регіону”

Флюїд-арт – мистецтво, що стає ліками для душі

Старша викладачка кафедри початкової освіти факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв Ольга Качерова нещодавно провела майстер-клас із живопису в техніці «флюїд-арт» для родин внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у Запоріжжі. Захід відбувся в межах проєкту «Татохаб. Запоріжжя», який має на меті підтримку й інтеграцію сімей через різні форми активностей, включаючи мистецькі заходи. Проєкт Татоhub. Запоріжжя реалізується @Клуб рибалок України NGO у межах гуманітарного реагування Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine у партнерстві з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції за фінансової підтримки Швеції.

Продовжити читання “Флюїд-арт – мистецтво, що стає ліками для душі”

Волонтерство як покликання

Під час літніх канікул важливо не тільки відпочивати, але й опановувати нові корисні навички. З цією метою, Аллу Мельничук, викладачку кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти запросили поділитись власним досвідом волонтерства і розказати про участь в команді Школи волонтерства БДПУ молоді Подільська.

Продовжити читання “Волонтерство як покликання”

Спроможність організацій громадянського суспільства надавати соціальні послуги

Поки триває вступна кампанія і сезон відпусток, викладачі кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти встигають і навчатися. Так, Алла Мельничук, асистентка кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти взяла участь у презентації результатів соціологічного дослідження «Зацікавленість і спроможність організацій громадянського суспільства надавати соціальні послуги», що створений Київським  міжнародним інститутом соціології (КМІС) на замовлення ІСАР Єднання у партнерстві з Міністерством соціальної політики України.

Продовжити читання “Спроможність організацій громадянського суспільства надавати соціальні послуги”

Участь у розробці Кодексу доброчесності організацій

У липні-серпні 2024 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) проводить розробку проєкту примірного Кодексу доброчесності організацій. Процес триває у вигляді електронних консультацій експертів та зацікавленої громадськості.

Продовжити читання “Участь у розробці Кодексу доброчесності організацій”