Школа волонтерів-2019 на ФДССО стартувала!

3 жовтня у стінах Бердянського державного педагогічного університету стартувала Школа волонтерів Волонтерського загону «Палітра добра», створеного на базі кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти (керівник: доц. Тургенєва А. О.).

Модератором Школи волонтерів вже другий рік поспіль є Антон Сердюченко, здобувач ІІ рівня вищої освіти спеціальності Соціальна робота, член волонтерського загону Палітра добра, секретар Ради молодих вчених ФДССО.

Цього року Школа волонтерів відкрила двері для школярів та здобувачів ВО нашого вишу. У ході першої зустрічі із майбутніми членами Волонтерського загону активні волонтери поділилися своїм досвідом, корисними порадами і провели декілька цікавих заходів для новачків.

Нагадаємо, що Волонтерський загін «Палітра добра», створений кафедрою соціальної роботи та інклюзивної освіти (ран. Кафедра соціальної педагогіки) у 2006 році в рамках спеціалізованого формування «Студентська соціальна служба БДПУ» з метою поліпшення надання соціальних послуг студентській молоді та створення умов для її самореалізації.

Метою діяльності Школи є підготовка здобувачів вищої освіти та школярів старших класів до волонтерської діяльності у соціальній сфері.

У рамках підготовки, учасники дізнаються про можливості волонтерства в Україні та закордоном,  отримають знання щодо проведення тренінгових занять, форум-театрів та плейбек-театрів, а також візьмуть участь у соціальних акціях та ініціативах кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти факультету та місцевої громади.

 

Анастасія Тургенєва,
к.п.н., доцент кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти

Антон Сердюченко,
здобувач ІІ рівня ВО зі спеціальності «Соціальна робота»
Світлини з архіву кафедри


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print