Краса в рамках

У художньому музеї імені І. І. Бродського відкрилася чергова виставка. Сьогодні, 19 вересня, член Національної Спілки художників України Юрій Тихонов представив глядачам півсотні робіт, виконаних у техніці графіка, живопис, розпис, мозаїка і екслібрис (лист книжкових знаків).

У житті художника 2014-ий рік – ювілейний. Ця виставка – своєрідний звіт до його 60-річчя. Його картини зберігаються в музеях Росії, Канади, Швеції, Німеччини.

Більше 20-и років Юрій Тихонов працює в Бердянській дитячій художній школі. В Ізраїлі та Україні виконав ряд монументальних мозаїчних робіт. Учасник всеукраїнських, міжнародних і республіканських виставок образотворчого мистецтва.

Своїми творами художник показує повсякденне красу, яку багато хто з нас навіть не помічає. Окреме місце в творчості займають графічні роботи. Як відзначає сам автор, серед картин у нього немає улюбленої – всі вони для нього як діти.

Привітати Юрія Тихонова прийшли його близькі, друзі, колеги, учні. Не залишили без уваги й представники Бердянського педагогічного університету: кандидат педагогічних наук, професор, завідувач кафедри педагогіки вищої школи, управління навчальним закладом та методики викладання суспільствознавчих дисциплін Василь Крижко та провідний фахівець з виховної роботи БДПУ Анетта Омельченко подарували винуватцю торжества торт і фарби, щоб у художника був завжди тільки позитивний настрій. Наші студенти активно обговорювали твори, більшість з них вперше відкрила для себе техніку екслібрис. Художник охоче розповідав про роботи й ділився спогадами (див. світлини).

Леся Сухомлин,
студентка БДПУ,
кор. «УС»

Світлини автора


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print