Час інноваційних рішень  

У Бердянському економіко-гуманітарному коледжі БДПУ при підготовці висококваліфікованих робітничих кадрів для сфери ресторанного господарства набуває великого значення формування у майбутніх фахівців ресторанної індустрії новітньої технологічної грамотності та компетентності, навичок інноваційно мислити, застосовувати у практичній діяльності новітні ресторанні технології, створювати індивідуальні креативні проекти на основі високих технологій гостинності.

Так, в рамках підготовки до Всеукраїнського фестивалю науки, викладач предмету «Організація виробництва та обслуговування в закладах ресторанного господарства» Галина Сенченко разом із майстром виробничого навчання Оленою Дічевою спланували та здійснили проект за активною участю учнів випускної групи К-9 з професії «Кухар» 5-го розряду по освоєнню інноваційної ресторанної технології під назвою «Фламбе – вищий ступінь кулінарного мистецтва».

В рамках проекту відбулися наступні заходи:

19.04.19 викладач і майстер виробничого навчання взяли участь у тренінгу «Магія фламбування» в готельно-розважальному комплексі «Стрілець», де під керівництвом досвідченого фахівця – шеф-кухаря Максима Лук’янця освоїли новітню кулінарну техніку «фламбування»;

02.05.19 в кухні-лабораторії коледжу Галина Сенченко та Олена Дічева провели засідання гуртка «Ресторатор», на якому надали учням теоретичні основи та сформували первинні вміння приготування страви методом «фламбе», що розпалило в очах юних кухарів велике бажання пізнати всі тонкощі даної інноваційної ресторанної технології;

під керівництвом педагогів учнями були проведені міні-дослідження з наступних питань: «Полум’я на сковорідці», «Що таке фламбе?», «Що фламбуємо?», «Чим фламбуємо?», «Вчимося фламбувати», «Як досягти вишуканого смаку страви «фламбе»?», «Способи фламбування та організація роботи фламбмейстера», «Інструментарій та запобіжні заходи безпеки при фламбуванні»;

15.05.19 у конференс-залі коледжу відбулась учнівська конференція, на якій учні: Вікторія Княжева, Денис Гончаров, Дмитро Лузянин, Юрій Луценко, Анастасія Колоянова, Андрій Щербак, Данило Кравченко, Микита Антонюк виступили з доповідями, в яких представили результати своїх досліджень з теми проекту;

одразу після конференції майстром Оленою Дічевою був проведений майстер-клас з приготування авторської страви методом фламбування «Ягоди і фрукти України – фламбе».

Варто відзначити, що проведення таких професійно-спрямованих заходів сприяє досягненню головної мети коледжу – підготовки висококваліфікованих робітників. Впроваджений в освітній процес проект «Фламбе – вищий ступінь кулінарного мистецтва» сприяв підвищенню професійної майстерності та формуванню професійної компетентності учнів кулінарного профілю. Майбутні кухарі одержали міцні теоретичні знання та первинні навички виконання новітньої ресторанної технології – фламбування. Побувавши в атмосфері творчості та інновації, учні отримали незабутній фаховий досвід та надихнулися бажанням пізнавати, творити, досягати вершин в обраній професії.

Пізнання нового – це рушійна сила кожного здобувача освіти до професійного зростання, успіхів та здійснення мрій, життєвої мети.

Не варто жити просто без мети

А прагнути до світла через терни,

І вперто знов до цілі йти,

Що разу швидше, краще і майстерно.

 

Галина Сенченко,
голова циклової комісії
з ресторанного обслуговування
та виробництва харчової продукції

Світлини з архіву коледжу


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print