Неймовірний Тиждень психології БДПУ 2023!

Весна в природі – пора пробудження, відновлення і зростання. А ще навесні – 23 квітня – українська психологічна спільнота відзначає професійне свято.

Кожного року кафедра психології Бердянського державного педагогічного університету до Всеукраїнського дня психолога готує низку заходів, які протягом Тижня психології були об’єднані ідеєю турботи про власне психологічне здоров’я, поглиблення у власне Я, розкриття потенціалу для самовдосконалення, пошуку ресурсів для подолання різних життєвих ситуацій.

Новинкою нашого цьогорічного Тижня психології став 6-денний Selfie-марафон «Магія турботи про себе». Кожен, хто бажав перекодувати власне життя, досягти внутрішнього балансу, стати краще, завжди бути в ресурсному стані, відчути себе вільним, міг долучитися до закритої Телеграм-групи і протягом тижня (з 17 квітня по 22 квітня), отримуючи кожного ранку мотивуючі завдання, потурбуватися про власне фізичне, емоційне, соціальне, інтелектуальне здоров’я та свій внутрішній Всесвіт.

Вікторія Федорик, яка була одночасно організатором і учасником заходу, зауважує, що Марафон виправдав очікування і навіть більше. Учасники так захопилися неординарним прокачування себе, що надалі продовжують ділитися у групі власними результатами та досягненнями.

Ще на одному із заходів нашого психологічного тижня – Teach-In «Життя – це гра?!» – велася запекла дискусія з екзистанційних питань: «Що є наше життя? Хто ми в ньому? Чи можна життя порівняти з грою?». Розглядали проблему за допомогою техніки шести капелюхів (Six thinking hats). У метафоричному розумінні, вдягаючи кожен із капелюхів, учасники мали можливість поглянути на проблему з декількох точок зору і тим самим розкрити та розширити її сприйняття, відкрити простір для нових ідей.

Ведуча дискусії, Олена Колпакчи, створила невимушену атмосферу спілкування, включаючи у дискусію відео і аудіо сюжети, мотивуючи картки, що сприяло думати різними способами. Підсумком дискусії стала робота творчих підгруп, які створювали власні правила продуктивного життя.

Вміння проводити психологічні майстер-класи у цьому році продемонстрували не тільки викладачі кафедри психології, а й здобувачі вищої освіти спеціальності 053 Психологія.
Студенти-випускники Катерина Кіор і Артем Полуляхов були ведучими майстер-класу «Віднаходимо свою унікальність», де кожен учасник мав можливість знайти, розкрити свої неповторні якості й приховані ресурси та зробити їх своєю супер силою. Всі, хто долучився до заходу, дійшли висновку: для того, щоб допомагати іншим, треба розібратися у собі. Глибокий інсайт – розуміння важливості роботи над собою.

А хто бажав дізнатися про те, як внутрішні протилежності можуть впливати на життя та що можна зробити, щоб створити більш гармонійну ідентичність, навчитися ефективно взаємодіяти з іншими, мали можливість долучитися до майстер-класу «Протилежності – не протиріччя, вони – доповнення», проведеного Артемом Полуляховим – здобувачем вищої освіти 4 курсу спеціальності 053 Психологія; викладачем англійської мови Бердянського державного педагогічного університету. За допомогою техніки «Ти – мій герой» кожен зробив кроки до більш глибокого розуміння себе та визначився як Герой і Антигерой можуть допомогти один одному, а отже, знайти нові ідеї та рішення з подолання внутрішніх протилежностей і відчути цілісність власної особистості.

Хочемо зауважити, що наші випускники продемонстрували якісно сформовані професійні компетентності. Пишаємося ними!

23 квітня здобувачі вищої освіти спеціальності 053 Психологія і викладачі кафедри отримали привітання з Всеукраїнським Днем психолога з побажанням подальшого професійного й особистісного вдосконалення.

Отже, Тиждень психології пройшов продуктивно, креативно з багатьма відкриттями про власний внутрішній Всесвіт і став поштовхом для того, щоб почути мелодію своєї души!

За матеріалами кафедри психології БДПУ


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print