Починаємо активну підготовку до Вступу-2022

Підготовка висококваліфікованих фахівців починається задовго до початку навчання у закладі вищої освіти. Спочатку школа, а потім й заклади вищої освіти спрямовують свої зусилля на підготовку конкурентоспроможного працівника. Сучасний стан розвитку України потребує спеціалістів різних напрямів як матеріальної сфери, так й нематеріального характеру. Одним з етапів забезпечення економіки високопрофесійними фахівцями є залучення майбутніх абітурієнтів до отримання перспективних спеціальностей у Бердянському державному педагогічному університеті.

Гуманітарно-економічний факультет завжди активно знайомить абітурієнтів з інформацією щодо перспектив навчання в стінах БДПУ, бере участь у загальноуніверситетських заходах та організує власну профорієнтаційну кампанію.

Починаючи з вересня 2021, викладачі гуманітарно-економічного факультету відвідують освітні заклади міста, району, Запорізької, Донецької, Дніпропетровської області з метою презентації нашого університету майбутнім вступникам. Так, ще 22.09.2021 викладачі кафедри економіки, підприємництва та фінансів відвідали Економіко-гуманітарний коледж Бердянського державного педагогічного університету. А 08.12.2021 викладачі кафедри правознавства на чолі з деканом факультету Тамарою Макаренко взяли участь у профорієнтаційних заходах у тому ж закладі освіти.

Кафедра історії та філософії сконцентрувала увагу на випускниках шкіл (02.12.2021 Дмитро Кіосов і Тамара Макаренко відвідали ЗЗСО № 1, Світлана Баханова презентувала факультет у ЗЗСО № 4, ЗЗСО № 2).

Економічне відділення факультету (Оксана Оргіець (кафедра менеджменту та адміністрування) та Олена Задворна (кафедра економіки, підприємництва та фінансів) підтримало це починання – відвідали ЗЗСО № 9.

Того ж дня, а саме 25.11.2021, декан та заступник декану гуманітарно-економічного факультету – Тамара Макаренко та Катерина Леміш відвідали низку ЗЗСО Волноваського району Донецької області.

Крім того, представники факультету (Людмила Золотар, Марина Антощак, Іван Ліпичкафедра історії та філософії, Наталя Кіркова, Олена Задворна, Світлана Жваненкокафедра економіки, підприємництва та фінансів, Володимир Мирошниченко, Дмитро Каменський, Олег Круглов, Костянтин Баханов, Марина Вруцька – кафедра правознавства, Олена Токаренко, Тетяна Черемісінакафедра менеджменту та адміністрування) адресно направляють рекламні матеріали в фізичному та електронному вигляді в освітні заклади Запорізької, Дніпропетровської та Донецької областей.

Активно ведеться профорієнтаційна робота з використанням сучасних технологій. Світлана Жваненко і Світлана Баханова брали участь у ZOOM конференціях з випускниками шкіл міста (ЗЗСО № 2), району (ЗЗСО с. Осипенко Бердянського району), області (ЗЗСО № 2 м. Оріхів Запорізької області).

Кафедра менеджменту та адміністрування (Тетяна Черемісіна) постійно  розповсюджує рекламні матеріали через соціальні мережі Facebook та Instagram. Факультет активно використовує для комунікацій з потенційними абітурієнтами сторінки факультету та кафедр у цих соціальних мережах.

Представники кафедри правознавства та деканату гуманітарно-економічного факультету 08.12.2021 взяли участь у роботі батьківських зборів випускників ЗЗСО № 5 м. Бердянська.

Питання особливостей вступної кампанії 2022, реєстрації електронних заяв для вступу; сертифікатів ЗНО, перспективи отримання освіти за рахунок фінансування з державного бюджету – основні моменти, які привернули увагу випускників та батьків. Усі зустрічі, які відбувалися, відображали зацікавленість майбутніх абітурієнтів та їх батьків в отриманні якісної освіти як педагогічного так і не педагогічного спрямування.

За матеріалами гуманітарно-економічного факультету


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print