«Їли Буханчики пшеничні, білі,
Кислиці, ягоди, коржі
І всякі-разні витребеньки»
(Іван Котляревський, I, 1952, 95)
Ізнагоди свята Вишиванки, декади технологічної та енергетичної освіти в другому корпусі відбулася традиційна арт-студія «Українські витребеньки».
З академічного тлумачного словника витребеньки – страви чи напої, виготовлені незвичайним способом, або приправи до них.
На цей раз головною стравою студії було сало, адже для України сало є не лише одним із символів національної кухні, але й своєрідним способом життя. Сало – герой багатьох прислів’їв та анекдотів. Сало – поширене українське прізвище. До того ж, українці впевнені, що сало, у помірних дозах, є корисним та дуже смачним продуктом харчування.
Співробітники кафедри змагалися у різноманітних способах приготування, прикрашання і подачі сала до столу. Підходи були як традиційні – у вигляді звичайних бутербродів з чорним хлібом і цибулею, так і креативні – у вигляді ніжних троянд із смачними пелюстками, що віртуозно виконала Т. Черемісіна. Дегустація принесла насолоду і задоволення усім присутнім, адже споживання смачної їжі стимулює викид ендорфінів, які здатні покращити настрій. сповнити силою, енергією, оптимізмом і навіть щастям.
«Університетське Слово»
(за матеріалами кафедри професійної освіти, трудового навчання і технологій)
Світлини з архіву кафедри