Всеукраїнський конкурс наукових студентських робіт зі спеціальності «Дошкільна освіта» – 2021

23 квітня 2021 року, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 1457 від 24.11.2020 р. «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2020 /2021 навчальному році» на базі Бердянського державного педагогічного університету проведено другий тур Всеукраїнського конкурсу наукових студентських робіт зі спеціальності «Дошкільна освіта».

Метою конкурсу є створення умов для розвитку інтелектуального потенціалу талановитої молоді, підтримки наукової та творчої роботи студентів, стимулювання їх інтересу до дослідницької роботи, оволодіння ними інноваційними технологіями.

Цього року конкурсанти з закладів вищої освіти різних куточків України надіслали понад 70 робіт, в яких досліджувалися актуальні проблеми дошкільної освіти: використання сучасних освітніх засобів у роботі з дітьми, формування природодоцільної поведінки, розвиток творчого потенціалу обдарованих дітей, виховання громадянськості (на матеріалах і ознайомлення з рідним містом), особливості формування основ здорового способу життя, формування основ полікультурної вихованості дітей старшого дошкільного віку, stream-освіта, застосування онлайн-інструментів в освітній роботі з дошкільниками тощо. Галузева конкурсна комісія, затверджена Міністерством освіти і науки України, уважно вивчила, обговорила та прорецензувала всі роботи й рекомендувала до захисту 18, які набрали найбільшу кількість балів.

Розпочалася науково-практична конференція з урочистого відкриття, до якої підключилися всі учасники і члени конкурсної комісії. З вітальним словом виступила перший проректор БДПУ, д. п. н., професор Ольга ГУРЕНКО, яка привітала учасників конкурсу та побажала наукових звершень та плідної роботи. Ольга Іванівна відмітила, що вже 4 роки поспіль у нашому ВУЗі проводиться такий захід, на якому студенти зі всієї України мають можливість показати результати своїх наукових здобутків. З найкращими побажаннями виступили члени комісії, зокрема д.п.н, професор, завідувач кафедри дошкільної педагогіки і психології та спеціальної освіти імені проф. Т. І. Поніманської, Ілона ДИЧКІВСЬКА. Вона привітала учасників і побажала отримати користь від конференції, обмінятися науковими здобутками. До вітання долучилася канд. пед. наук, доцент, завідувач кафедри дошкільної освіти БДПУ Ірина УЛЮКАЄВА, яка розпочала роботу конференції та побажала учасникам натхнення, впевненості та  успіхів.

Захист наукових робіт проходив за встановленим регламентом. Відповідаючи на запитання від високоповажних членів журі конкурсанти мали змогу продемонструвати рівень розуміння досліджуваної проблеми, сформованість аналітичного та творчо-критичного мислення, вміння логічно викладати свої судження та розкривати власне ставлення до теми наукового пошуку. Після завершення доповідей учасників проводилась нарада конкурсного журі. На підставі відкритого обговорення студентських наукових робіт та оцінки наукових доповідей учасників конференції галузева конкурсна комісія визначила переможців конкурсу.

Професорсько-викладацький склад кафедри дошкільної освіти ФДССО вітає Богдана КОРОЛЬОВА та його наукового керівника Надію КОТ з перемогою в престижному конкурсі та бажають їм нових наукових звершень та перемог!

Члени галузевої конкурсної комісії відзначили бездоганну організацію конкурсу, високий науковий рівень, фаховість і об’єктивність рецензування поданих наукових робіт, теплу дружню атмосферу, яка панувала під час виступів і жвавих дискусій, а також уважне й доброзичливе ставлення до кожного учасника.

Дякуємо всім учасникам та сподіваємося на співпрацю з дружніми кафедрами й надалі.

Юлія СЕМЕНЯКО

к.п.н, старший викладач кафедри дошкільної освіти

світлини з архіву кафедри


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print