26 вересня 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри менеджменту та адміністрування гуманітарно-економічного факультету доцентка, к.е.н., Катерина Леміш, доцентка, к.е.н., Олена Токаренко та старша викладачка Вікторія Швачко стали учасниками круглого столу в рамках презентації здобутків проекту «Відновлення і модернізація закладів гостинності на принципах ZeroWaste&ClimateFriendly для зеленого розвитку громад України».
Проєкт реалізується ГО «Екологічні новини» (м. Херсон), ГО «Mariupol Zero Waste» (м. Маріуполь) та Društvo Ekologi brezmeja(Словенія), за підтримки Zero Waste Alliance Ukraine та Europe Climate Foundation.
Програма круглого столу передбачала виступи спікерів які поділилися досвідом закладів HoReCa в наступних напрямках:
- Sustainablepractice та SMART principles при створенні концепції нового готелю (@cubbyhotel, м. Львів);
- Обов’язок власника: залучити та мотивувати колектив до Zero Waste & Climate Friendly (@premiumclubspa, курорт Буковель, Івано-Франівська область);
- Роль колективу у впровадженні екологічних ініціатив у готельному комплексі «Фортеця» (м.Хмельницький);
- Взаємодія з гостями та партнерами при впровадженні безвідходних і кліматично дружніх рішень на прикладі @nash_coffee_buffet, м. Дніпро;
- Як наблизити до ZeroWaste кав’ярню формату togo (@Dzendzik.Coffee, м. Львів);
- Презентація посібника «Відновлення і модернізація закладів гостинності на принципах ZeroWaste&ClimateFriendly для зеленого розвитку громад України», практичні кейси українських бізнесів (@ecologicalnews.go).
Приємно відзначити участь у проекті бердянців, які через військову агресію вимушено опинилися у м. Львові та відкрили кав’ярню з теплою назвою для всіх Бердянців – Дзендзик. Акімова Альона – екоко ординаторка і управляюча кав’ярні презентувала учасникам круглого столу доповідь «Як наблизити до Zero Waste кав’ярню формату togo».
У посібнику «Відновлення і модернізація закладів гостинності на принципах ZeroWaste&ClimateFriendly для зеленого розвитку громад України» систематизовано 23 практичні кейси з 40-ма закладами гостинності з 14 областей України які доцільно використовувати під час викладання за освітньою програмою «Менеджмент готельного, курортного та туристичного сервісу».
Більшістю учасників круглого столу було відзначено необхідність співпраці закладів HoReCa, громадських організацій та закладів вищої освіти.
Українці мають не конкурувати між собою, а створювати партнерства для розбудови України нашої мрії для свого комфортного життя, відновлення природи, гідного представлення України на міжнародній арені.
Викладачі нашої кафедри вдячні організаторам круглого столу за чудовий захід та додаткові можливості з розвитку партнерських відносин, удосконалення освітніх програм «Менеджмент готельного, курортного та туристичного сервісу», «Менеджмент» та проведення спільних заходів.
За матеріалами
кафедри менеджменту та адміністрування
гуманітарно-економічного факультету