Ректора БДПУ Вікторію Зарву прийняли до International Association of University Presidents

Як вже повідомлялось у пресі, ректор Бердянського державного педагогічного університету Вікторія Зарва у жовтні 2012 року взяла участь у щорічній Програмі освітнього лідерства Світового інноваційного саміту в освіті, організаторами якої виступили Інститут Міжнародної Освіти, Міжнародна Асоціація Університетських Ректорів, Асоціація Університетів Співдружності Націй, Асоціація Франкофонних Університетів, приймаючою стороною — Фундація Катару.

cert_zarva

За підсумками Програми Вікторія Зарва одержала запрошення стати членом Міжнародної Асоціації Університетських Ректорів (International Association of University Presidents), причому перший рік – в статусі «спонсорованого учасника», що передбачає користування всіма привілеями, але без необхідності сплачувати членські внески. Підставою для такої пропозиції в офіційному листі, підписаному Генеральним Секретарем Міжнародної Асоціації Університетських Ректорів Джейсоном Скорзою, названо те, що Вікторія Зарва була «визначена як світовий лідер у вищій освіті».

Днями ж до БДПУ на ім'я ректора надійшли сертифікат учасника Міжнародної Асоціації Університетських Ректорів (див. світлину) і лист від Ніла Кінга, президента Міжнародної Асоціації Університетських Ректорів, президента Софійського університету в Пало-Альто (Каліфорнія, США).

У цьому листі міститься  привітання Вікторії Зарви із вступом до Асоціації, яка на сьогодні об'єднує університетських ректорів, президентів, віце-канцлерів і канцлерів із 70 країн.

Ніл Кінг зазначає, що Міжнародна Асоціація Університетських Ректорів, заснована в 1964 році, має за мету вдосконалення міжнародної освіти та сприяння глобальній поінформованості та взаєморозумінню через освіту.

Асоціація організовує зустрічі груп ректорів раз на півроку в різних куточках світу, а також раз на три роки спонсорує зустрічі, що є найбільшим зібранням лідерів освіти в світі. Останні такі зустрічі пройшли в Нью-Йорку, Касабланці, Токіо, Владивостоці, Олександрії та Відні.

Міжнародна Асоціація Університетських Ректорів активно співпрацює з Організацією Об'єднаних Націй, виступає співорганізатором комісії ООН в галузі освіти, роззброєння, врегулювання конфліктів і миру.

Ніл Кінг підкреслює, що Міжнародна Асоціація Університетських Ректорів  є «глобальним голосом вищої освіти» і дає можливість колективно формувати майбутнє.

«Університетське Слово»

НАШІ НА ІІІ МІЖНАРОДНОМУ ФОРУМІ…

…СТУДЕНТСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ

1-4 листопада ц. р. відбувся ІІІ Міжнародний форум студентського самоврядування, організований Всеукраїнською студентською радою при профільному Міністерстві спільно із студентським парламентом економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

nnf2

Студентські роки більшість вважає чи не найкращими роками у своєму житті. Саме за студентства кожен стає по-справжньому дорослою людиною, сам приймає рішення, вирішує власні проблеми. І значна частина цих проблем – суто студентські проблеми, внутрішні проблеми навчального закладу.

Чекати на те, що проблеми хтось вирішить замість нас – доволі наївна думка. Саме тому необхідно об’єднуватися разом. А це і є студентське самоврядування – спільне вирішування наболілих питань, відповіді на більшість яких і було метою цього форуму.

Наш університет представляли новообрана голова Студентської ради БДПУ Вікторія Каліберда та її заступник Тетяна Красько. Дуже приємно, що наш університет представляла студентка саме нашого факультету освітніх інженерно-педагогічних технологій.

Робота форуму проводилася за блоками: змагання органів студентського самоврядування та серія тренінгів за такими темами: «Вміння та навички роботи в цілісній та сформованій команді»; «Фандрейзінг або вміння шукати фінансування»; «Мотиваційні чинники роботи у органах студентського самоврядування»; «Лідерство та харизма»; «Ораторське мистецтво».

Також  було розглянуто інші актуальні проблеми студентської молоді та запропоновано можливі шляхи їх вирішення. Наші дівчата гідно виступили на тренінгу зі своєю презентацією (див. додаток) та отримали Сертифікат.

Ганна Алєксєєва,

заступник декана з виховної роботи факультету освітніх інженерно-педагогічних технологій

ДЕ ЗУПИНЯЮТЬСЯ ПОДІЇ…

Студенти першого курсу факультету освітніх інженерно-педагогічних технологій під керівництвом куратора асистента кафедри професійної педагогіки та методики професійного навчання Олександра Малярова відвідали музей історії Бердянського державного педагогічного університету. Екскурсія, яку проводила  студентка 11 групи соціально-гуманітарного факультету Юлія Гаман, відображала історію нашого університету, починаючи з Бердянської чоловічої гімназії (8 вересня 1872 р.).

dzp3

На жаль, обмежені рамки однієї лекції не дозволяють висвітлити з однаковою повнотою всі аспекти минулого навчальних установ-попередниць сьогоднішнього університету. Так само як неможливо згадати і тим самим вшанувати всіх викладачів, співробітників і студентів, які працювали чи навчались у цих установах. Втім, пам’ять про них не пішла у небуття: впродовж 2006 – 2012 років історики БДПУ опублікували п’ятитомне археографічне видання «Матеріали з історії Бердянського державного педагогічного університету», аби кожен читач, який звертатиметься до першоджерел, мав потенційну можливість побачити в них те, що було випущене з поля зору його попередниками.

Хотілося б висловити вдячність за створення цього музею, де зупинились події того життя, яким жили усі попередні покоління гімназистів, студентів і працівників БДПУ, частиною якого став сьогодні ти. Із цікавістю і навіть легким подивом гортаєш його яскраві сторінки. Як знати, може, найяскравішу маєш написати саме ти?

Ганна Алєксєєва, 

заступник декана з виховної роботи факультету освітніх інженерно-педагогічних технологій БДПУ

ПОДІЛИЛИСЯ ДОСВІДОМ

Викладачі факультету освітніх інженерно-педагогічних технологій БДПУ провели першого листопада ц. р. навчально-методичний семінар на тему "Програмні засоби захисту інформації" для вчителів інформатики загальноосвітніх шкіл та професійно-технічних навчальних закладів І‑ІІ рівнів акредитації Бердянська. Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фундаментальних та інженерно-педагогічних дисциплін Ганна Чуприна ознайомила вчителів з актуальним проблемами з таких питань: антивірусні програми; міжмережні екрани; засоби ідентифікації та аутентифікації користувача, засоби розмежування доступу до ПК; засоби шифрування інформації. Акцентувалася увага на сучасних програмних засобах, що застосовуються як для навчального процесу, так і для повсякденної роботи з інформацією.

pd2

Семінар пройшов у теплій та дружній атмосфері. Сподіваємося на подальшу співпрацю з учителями та запрошуємо їх взяти участь у наступному семінарі з проблем навчання інформатики в початковій школі, що відбудеться 28 березня наступного року.

Ірина Бардус,

заступник декана факультету освітніх інженерно-педагогічних технологій БДПУ