Візит до Мінського інституту управління

Наприкінці жовтня професори Бердянського державного педагогічного університету Ігор Лиман  і Вікторія Константінова відвідали з лекцією білоруського партнера БДПУ — Мінський інститут управління. Договір про співпрацю між Мінським інститутом управління та Бердянським державним педагогічним університетом був підписаний у 2008 році.

miu6

Створений у 1991 році, Мінський інститут управління зміг створити модерну базу для підготовки фахівців у галузях права, економіки, психології, іноземних мов, інформаційних технологій, гуманітарних наук. На сьогодні  в Мінському інституті управління навчається близько 11 тисяч студентів. На 13 кафедрах інститута працює 225 викладачів, серед яких 17 докторів наук, професорів, 65 кандидатів наук, доцентів. Сучасною мультимедійною технікою обладнана 41 лекційна аудиторія,  14 комп‘ютерних лабораторій налічують 231 комп‘ютер з виходом у Інтернет, є зал інтерактивного тестування, обладнаний 36 ноутбуками. Інститут має досить потужну спортивну базу. У навчальному центрі інституту, розташованому в курортній зоні Мінської області, створені чудові можливості для проведення виїзних занять, конференцій, семінарів, тренингів.

Делегацію БДПУ гостинно приняли ректор  Мінського інституту управління, доктор економічних наук, професор Микола Васильович Суша та проректор з наукової роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Валентина Василівна Гедранович. На знак дружби ректор МІУ подарував свій фотоальбом «Моя Беларусь», де представлені кращі фотоработи ректора вишу, що відбивають його творче бачення краси білоруської природи.

В рамках візиту була проведена презентація Бердянського державного педагогічного університету, обговорені напрямки подальшого співробітництва українського та білоруського вишів. Між іншим, білоруська сторона продемонструвала велику зацікавленість у проведені спільних літніх шкіл, у взаємній участі викладачів і студентів у днях науки БДПУ та МІУ, що традиційно відбуваються в травні кожного року.

"Університетське Слово"

Фото Вікторії Соловйової (Мінський інститут управління)

УСПІШНИЙ ДЕБЮТ СТУДЕНТІВ-МАТЕМАТИКІВ

Команда студентів Інституту фізико-математичної і технологічної освіти, які навчаються за напрямом і спеціальністю «Математика», 18 жовтня ц. р. уперше взяла участь у дистанційній всеросійській математичній олімпіаді з міжнародною участю для педагогічних університетів і тих, які здійснюють підготовку майбутніх учителів математики, організатором якої виступив Уральський державний педагогічний університет (місто Єкатеринбург, Росія).

dbifto_2

У складі збірної БДПУ із восьми студентів на фінальному етапі змагалися чотири студенти-першокурсники: Володимир Беляєв, Олексій Борисенко, Тетяна Ніценко, Максим Шайтанов (елементарна математика) і чотири студенти старших курсів: Роман Бабак, Ірина Коноваленко, Ганна Лазаренко, Олексій Прилипка (вища математика).

За підсумками олімпіади збірна математиків БДПУ посіла призове третє місце в командному заліку, пропустивши вперед тільки дві команди з російського та білоруського вишів, але випередивши багато інших команд, у тому числі команди університетів Пермі, Челябінська, Нижнього Новгорода, Уфи, Новосибірська тощо.

До двадцятки найкращих учасників у списку особистої першості увійшли Ганна Лазаренко (4 курс, вища математика, 5 місце) і Тетяна Ніценко (1 курс, елементарна математика, 5 місце).

Успішному дебюту передувала напружена підготовка під керівництвом тренерів: старших викладачів Валерія Коваленка, Катерини Пастирєвої, випускника нашого університету, викладача Бердянського муніципального ліцею Федора Каїри. Методичну допомогу на етапі підготовки також надавали інші фахівці кафедри математики.

Щиро вітаючи переможців олімпіади та їх наставників, бажаємо їм подальших успіхів і творчих злетів, що зміцнюють авторитет Бердянського державного педагогічного університету на міжнародному рівні!

Олексій Красножон,

заступник директора Інституту фізико-математичної

і технологічної освіти з наукової і міжнародної діяльності

На фото: університетські студенти-математики – учасники всеросійської математичної олімпіади

Презентації БДПУ в Білоруському державному університеті

У жовтні 2012 року професори Бердянського державного педагогічного університету Ігор Лиман  і Вікторія Константінова взяли участь у кількох наукових заходах, що проводились на базі Білоруського державного університету.

В рамках міжнародної конференції «Білорусь у сучасному світі», організованої факультетом міжнародних відносин  Білоруського державного університету з нагоди відзначення 91-річчя цього навчального закладу, була проведена презентація «Організація міжнародних зв‘язків: досвід Бердянського державного педагогічного університету». У конференції брали участь як науковці багатьох країн, так і представники дипломатичного корпусу та урядових структур Білорусі.

0511_3

Крім того, в рамках міжнародного науково-практичного круглого столу Вікторія Константінова виступила із презентацією науково-дослідного інституту історичної урбаністики, а Ігор Лиман презентував усноісторичні дослідження науковців БДПУ. Зазначений круглий стіл є складовою трьохрічної програми HESP Regional Seminar for Excellence in Teaching «Wealth, Poverty and Life Satisfaction in Transition Societies». Ця програма взяла на себе всі витрати, пов‘язані з візитом бердянської делегації до Мінська.

«Університетське Слово»

Фото Інни Кодіної (Іванівський державний університет)

«ОСВЯЧЕНА ВІЧНІСТЮ…»

літературно-музична композиція, присвячена

Дню української писемності та мови

У листопаді 1997 року видано Указ Президента України «Про День української писемності та мови». За ініціативою громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації суспільства цим актом встановлено День української писемності та мови, який відзначається щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця.

З нагоди цього свята 9 листопада об 11.30 в актовій залі Бердянського державного педагогічного університету буде представлено літературно-музичну композицію «Освячена вічністю…», за підготовку якої відповідає колектив кафедри філологічних дисциплін Інституту філології та соціальних комунікацій (завідувач – доцент М. М. Греб).

До святкування Дня української писемності та мови залучено студентів Інституту філології та соціальних комунікацій, Інституту психолого-педагогічної освіти та мистецтв, учнів шкіл, ЦДЮТ, вихованців дошкільних навчальних закладів м. Бердянська (начальник відділу освіти Бердянської міської ради –Н. П. Кондратюк). Гостями урочистя будуть учасники зразкового театру естрадної пісні «Овація».

У рамках проведення свята планується вручення стипендій американського Фонду імені Катерини Ковшевич. 

Запрошуємо на свято!