Повернулись знову у «турецьке літо»

Сьогодні, 2 грудня, в актовій залі БДПУ відбулась презентація «Турецьке літо 2015-го», яку проводила кафедра менеджменту за підсумками літньої практики студентів університету в курортних регіонах Туреччини.

DSC03543 DSC03545

Незвичайна країна з теплим, м’яким кліматом, чудовими пляжами та природою, багатою культурною спадщиною, високим рівнем сервісу – такою ми побачили Туреччину на сьогоднішньому заході після виступів студентів літньої практики.  «Турецьких студентів-практикантів» сьогодні вітали: ректор університету, професор Вікторія Зарва, яка розповідала про красу цієї неймовірної країни та менталітет, де влітку також побувала з метою ознайомлення із умовами проживання та роботи студентів БДПУ; координатор міжнародної діяльності БДПУ Ігор Лиман, і як завжди, не було б цього дійства без доцента кафедри економіки і менеджменту Галини Казачковської.

DSC03555 DSC03558

Хлопці та дівчата ділилися з присутніми своїм досвідом, розповідали про те, де вони і ким працювали в Туреччині, відповідали на питання. Звеселяли різними цікавими «робочими» моментами… Була дуже тепла та приємна атмосфера, а головне – вони змогли зацікавити багатьох студентів, які готові вже зробити крок вперед до свого гарного та привабливого  майбутнього…

Валентина Тичініна,
студентка-практикантка
«Університетського Слова»
Світлини автора 

Примирення з минулим: пам’ять, свідоцтво, травма

25-26 листопада 2015 р. у Мексиці пройшов Четвертий Міжнародний Симпозіум з Мультидисциплінарного Вивчення Пам’яті (4-й SIMEM) “Примирення з минулим: пам’ять, свідоцтво, травма”, співорганізаторами якого виступили Інститут соціальних і гуманітарних наук “Альфонсо Велес Плієго” Заслуженого Автономного Університету Пуебла (BUAP) та Науково-дослідний інститут історичної урбаністики при Бердянському державному педагогічному університеті.

Безымянный

Організаційний комітет симпозіуму: Вікторія Перес, Ігор Лиман, Вікторія Константінова, Елоіза Круз Де ла Серна, Ірина Коноваленко, Карен Карденас Алманза.

В процесі підготовки бердянці, зокрема, відповідали за створення постерів для симпозіуму українськими науковцями. Безпосередньо від БДПУ постери були підготовлені Ігорем Лиманом та Вікторією Константіновою (“British Consuls in Berdyansk, Veterans of the Crimean War: Making Peace with the Past”), Юлією Королевською та Аліною Поповою (“Sofia Prestinskaya: the Memory of Woman Experience in World War ІІ”), Юрієм Білаєм (“Schism of Nation: Traumatic Memory Historical Lessons”).

Матеріали симпозіуму, включаючи його програму, українські постери та відеопривітання їх авторів, заздалегідь були розміщені на всіх трьох мовних версіях сайту Науково-дослідного інституту історичної урбаністики (http://ri-urbanhistory.org.ua/projects/328-chetvertij-mizhnarodnij-simpozium-z-multidistsiplinarnogo-vivchennya-pam-yati-4-j-simem-primirennya-z-minulim-pam-yat-svidotstvo-travma).

Робота симпозіуму охопила наступні напрямки: 

• Пам’ять – забування – (не)справедливість

• Пам’ять та історія

• Пам’ять і її нейропсихологічні та фізіологічні процеси

• Пам’ять, ідентичність та суспільство

• Пам’ять і насильство

• Пам’ять і мистецтво.

У всіх попередніх Міжнародних Симпозіумах з Мультидисциплінарного Вивчення Пам’яті НДІ історичної урбаністики також виступав у статусі співорганізатора, що стало одним із напрямків співробітництва БДПУ та BUAP, потужний імпульс якому був даний візитом до Мексики делегації БДПУ на чолі з його ректором Вікторією Зарвою у 2011 р.

«Університетське Слово»
(за матеріалами сайту НДІ Історичної урбаністики)

 

Приєдналися до скорботних заходів

Цьогорічне вшанування пам’яті жертвам Голодомору 1932-1933 рр. Бердянському економіко-гуманітарному коледжі БДПУ пройшло в особливому форматі.

20151127_133209

Студентам було представлено телевізійний фільм, присвячений незабутнім, трагічним подіям в Україні у 1932-1933 роках.

 DSC_7828

Після перегляду фільму студенти коледжу зібралися на молитву за загиблими під час голодоморів, а після цього пройшла хвилина мовчання. Учні також запалили свічки пам’яті.

А ввечері 28 листопада студенти приєдналися до скорботних заходів, зокрема загальнонаціональної хвилини мовчання о 16.00 та  акції "Запали свічку".

Юлія Бєлова,
заступник директора коледжу
з виховної роботи
Світлини з архіву коледжу

Пірнувши в тонкощі майбутніх професій

Уже стало чудовою традицією в Бердянському  економіко-гуманітарному коледжі БДПУ проведення яскравого фестивалю професійної спрямованості «Дебют першокурсника».

100_3472

Після двох місяців навчання студенти першого курсу у віршах та прозі, співаючи та жартуючи, мотивують свій власний професійний вибір. В очах світиться радість, завзяття і захоплення. Відчувається бажання  пірнути в тонкощі майбутньої професії і стати справжніми фахівцями. Чудовий музичний супровід створює неперевершені враження й радісний настрій (див. світлини).

100_3486

У студентів, викладачів та майстрів виробничого навчання з’являється відчуття гордості за свій навчальний  заклад і талановитих студентів, які в майбутньому мають великі шанси стати професіоналами своєї справи і поповнити ряди конкурентоспроможних фахівців на ринку праці.

Віриться, що в майбутньому ці веселі й талановиті юнаки та дівчата гідно нестимуть звання «кращий за професією».

100_3470 100_3495 100_3499 100_3577

Студенти отримали «смачні» подарунки, професійно приготовлені їх  наставниками майстрами виробничого навчання.

100_3456 100_3458 100_3462 100_3463

 Директор коледжу Ірина Макарова  з великим задоволенням подякувала студентам за креативний підхід до презентацій майбутніх професій.

Юлія Бєлова,
заступник директора коледжу
з виховної роботи
Світлини з архіву коледжу

Студенти-журналісти вшановували пані Осінь

Учора, 1 грудня, у  Центрі ППК БДПУ пройшов літературний вечір «Це – осені прощальний бал», організований доцентом кафедри соціальних комунікацій Людмилою Кондаковою.

DSC_0900

Студенти співали, танцювали, декламували вірші та розігрували театральні сцени.

DSC_0934 DSC_0912 DSC_0924 DSC_0945

Програма вечора включала в себе декілька конкурсів: фотоконкурс, конкурс кращих осінніх букетів та найкращих авторських віршів.

DSC_0898 DSC_0904

На теплий осінній вечір завітали викладачі кафедри та запрошені гості: провідний фахівець з виховної роботи БДПУ, кандидат педагогічних наук, доцент Анетта Омельченко, кандидат філологічних наук, доцент Ольга Сєнічева та кандидат філологічних наук, доцент Оксана Червенко.

Юлія Барно,
старший лаборант кафедри
соціальних комунікацій ІФСК БДПУ
Світлини кафедри соціальних комунікацій