Ласкаво просимо у світ психології!

Вже майже чотири місяці минуло з урочистої посвяти першокурсників у студенти БДПУ. Багато вони пережили за цей короткий термін: перші лекції, та практичні, Дебют першокурсника, День студента, перший залік, попереду – зимова сесія. Та незвичайним дійством в цьому нескінченному переліку студентського буття для першокурсників напряму підготовки 6.030103 Практична психологія стала посвята їх в Психологи, яку традиційно організовує кафедра психології на чолі з її завідувачем Оленою Горецькою.

4

Кожна хвилина свята була насичена щирими емоціями та мала психологічне забарвлення. Так, викладачі кафедри психології малювали портрет сучасного психолога, в якому в символічній формі відображено багатогранність його особистості. Присутні мали змогу ще раз переконатися, що Психолог – це неповторна гармонійна високоінтелектуальна емпатійна Особистість.

У першокурсників – майбутніх практичних психологів – завдання було не легшим. Адже для того, щоб презентувати себе як психолога, потрібно не лише любити обрану професію, а й бачити в ній себе, відчувати всім серцем бажання допомагати іншим. Емоційна авторська пісня 13 групи та експресивна сценічна постановка 14 групи довели, що ці студенти готові з гордістю нести почесне звання – Психолог.

1 5 6

Привітати першокурсників з цією важливою подією прийшли студенти-психологи старших курсів: Дар’я Кулиничева, Тетяна Фоменко, Артем Савін та Павло Євсєєв (2 курс), Тетяна Афанасьєва та Анастасія Конюшенко (3 курс), Дар’я Шатіло (6 курс), які поділилися з новенькими секретами студентського життя.

Підтримати своїх вихованців прийшли куратори – Тетяна Малихіна та Наталя Сердюк, які отримали від студентів авторські подарунки ручної роботи.

2

Честь зачитувати клятву психолога цього року була надана Богдану Романько та Катерині Силці, а фінальну пісню «Все залежить тільки від нас» виконала Альона Зурнаджи.

Першокурсники з гідністю виконали всі поставлені перед ними завдання й довели, що вони готові бути Психологами! В підтвердження цього факту студенти отримали нагрудні значки «Я – психолог», які, сподіваємося, принесуть їм вдачу у професійній діяльності та подарують незабутні враження під час навчання в БДПУ.

3

Окрему подяку хочемо висловити заступнику директора ІППОМ Ользі Поповій за чудові побажання на майбутнє, голові профспілки Віталію Лолі за солодкі привітання, студентам-старшокурсникам Діані Філіп’євій, Єгору Абрашкіну та Владиславу Куцу за активну участь у підготовці та проведенні свята.

Бажаємо Вам, шановні психологи-початківці, навчитися зцілювати всі душевні проблеми людей, самим – не сумувати, частіше посміхатися, жити щасливо! Ласкаво просимо у світ психології!

Марина Богдан,
старший лаборант кафедри психології
Інституту психолого-педагогічної освіти та мистецтв
Фото Ольги Медведєвої,
студентки 2 курсу
Інституту психолого-педагогічної освіти та мистецтв

Наші – серед переможців обласного етапу VІ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика

12 грудня 2015 року в Запорізькій ЗОШ № 92 відбувся обласний етап VІ Міжнародного конкурсу знавців української мови Петра Яцика для учнів загальноосвітніх шкіл та студентів професійних навчальних закладів та університетів.

Студентки Бердянського державного педагогічного університету зайняли призові місця. Студентка ІV курсу Інституту філології та соціальних комунікацій Анна Назаренко посіла 1 місце серед студентів філологічних факультетів Запорізької області, студентка ІІІ курсу Інституту психолого-педагогічної освіти та мистецтв БДПУ Тетяна Афанасьєва посіла ІІІ місце серед студентів нефілологічних факультетів.

Вітаємо!!!

«Університетське Слово»

Сенс життя – допомогти

Наші студенти вже вдруге долучилися до Всеукраїнського проекту «Допомогти може кожен» від ВМГО Фундації Регіональних Ініціатив.

Із 30 листопада по 4 грудня, завдяки координатору акції в Бердянську, заступнику голови Студентської ради БДПУ Дар’ї Калюжній та її помічникам Олені Серокващенко та Альоні Скуйбіді, студенти знову мали змогу врятувати чиєсь життя. Стали донорами цього разу 4 студенти (див світлини).

5Mbh3eaMzrs 5mifghW-m28

Нагадаємо, що цей волонтерський проект організований двома студентами-альтруїстами зі Львова. Він має на меті привернути увагу населення України до проблем донорства, поширити благодійність серед громадян та допомогти таким чином тим, хто цього потребує.

Дякуємо організаторам проекту та всім небайдужим, хто мав змогу долучитися до нього.

Ірина Дєдушева,
голова інформаційного сектору
студентської ради ІФСК БДПУ
Світлини Олени Серокващенко,
голови волонтерського сектору
Студентської ради БДПУ