Іще нагороди університетським «нашоатлантівцям»

IMG_8401

Сьогодні, напередодні Дня Збройних Сил України та Міжнародного Дня волонтера в ЦКтаД “Софіт” пройшли урочисті збори та святковий концерт із вшануванням мужності та героїзму захисників суверенітету і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу. Присутніх у залі військовослужбовців і ветеранів Української армії, волонтерів, представників бердянської молоді, громадськості та гостей міста привітав міський голова Володимир Чепурний, зокрема, зазначивши: «Тисячі офіцерів і солдатів зі зброєю в руках захищають нашу державу в неоголошеній війні. Ми пишаємося, що серед них є і бердянці. На жаль, серед наших земляків є й ті, хто віддав найдорожче за країну – своє життя. Пам'ять про цих героїв назавжди залишиться в серцях бердянців. Сьогодні ми шануємо волонтерів, які допомагають Українській армії і добровольчим батальйонам. Ви стали надійними помічниками для наших військових. Завдяки вам бійці розуміють, заради кого вони стоять на передовій. Для всього суспільства ви приклад самопожертви, хоробрості та любові до своєї батьківщини.

IMG_8380

Із привітаннями також виступили голова Бердянської райдержадміністрації Роман Молодецький та голова організації «Цивільний корпус АЗОВ» Олександр Величко.  

IMG_8384 IMG_8387 IMG_8393 IMG_8395

Під час святкового концерту було вручено ряд нагород. За визначні організаторські особисті заслуги в громадській волонтерській благодійницькій діяльності в допомозі військовим Української армії, які сьогодні захищають територіальну цілісність, свободу і незалежність України оголошені Подяки міського голови та вручено цінні подарунки засновникам та активним помічникам волонтерської організації БДПУ „Наші Атланти”: Анетті Омельченко, Степану Гериліву, Яні Осадчій, Віталію Байдалі, Павлу Порохні, Миколі Тюркеджі, Ользі Бойко, Любові Щекатуріній, Ользі Практиці, Костянтину Дадаєву, Олегу Зінченку, Руслану Папішу, Володимиру та Наталії Фуклєвим.

Іван Коляка,
заступник редактора
«Університетського Слова»
Світлини автора 

 

«Наші Атланти» перемогли в номінації…

Сьогодні, 4 грудня, у залі засідань міської ради проходило урочисте нагородження учасників конкурсу «Кращий волонтер міста Бердянська» у різних номінаціях. Міський голова Володимир Чепурний, привітавши учасників конкурсу, відзначив, що волонтери, допомагаючи тим, хто потрапив у біду, вирішуючи нагальні проблеми, роблять непосильний внесок у розвиток громадянського суспільства і своїм прикладом об’єднують навколо себе людей на здійснення добрих справ.  

IMG_8367

Із метою взаємодії та соціального партнерства, об'єднання зусиль органів місцевого самоврядування, подальшого розвитку та підтримки волонтерського руху визнання досягнень і заохочення волонтерів у місті Бердянську було оголошено конкурс «Кращий волонтер міста Бердянська».

Конкурс проходив згідно з рішенням виконавчого комітету «Про затвердження положення про проведення міського конкурсу« Кращий волонтер міста Бердянська».

IMG_8365 IMG_8368 IMG_8375 IMG_8378

Організаційний комітет вирішив оголосити подяку і нагородити сувенірами учасників конкурсу «Кращий волонтер міста Бердянська» у номінації "За допомогу Збройним силам України, іншим військовим формуванням, правоохоронним органам, органам державної влади під час дій, особливого періоду, правових режимів надзвичайного або воєнного періоду, проведення антитерористичної операції"  волонтерську організацію Бердянського державного педагогічного університету «Наші Атланти", засновану в вересні 2014 році групою небайдужих людей: Анеттою Омельченко, Софією Філоненко, Володимиром Федориком та Степаном Герилівим. Свій патріотично-добровольчий прорив «нашоатлантівці» сформулювали чітко й однозначно: «Допоможемо солдату – збережемо мир у власному домі».

Привітання та нагороди отримував Степан Герилів (див. світлини).

Іван Коляка,
«Університетське Слово»
Світлини автора

Воїнам-захисникам і волонтерам вдячність і повага!

Під таким лейтмотивом та з нагоди Дня Збройних Сил України і Міжнародного Дня волонтера сьогодні, 4 грудня, в актовій залі університету пройшов святковий концерт.

IMG_8352 IMG_8353 IMG_8354 IMG_8355

Ректор університету, професор Вікторія Зарва щиро здоровила присутніх у залі представників військових формувань Івана Зуєва, Дмитра Зубовича, Олександра Печнікова, Анатолія Мандзюка та інших, а також засновників університетської волонтерської організації «Наші Атланти» Анетту Омельченко, Софію Філоненко та Степана Гериліва, бажаючи кожному сили та енергій та найшвидшого повернення миру на рідну землю. Воїни-захисники отримали цінні подарунки та «солодкі» презенти від університетського профкому (голова – Віталій Лола).

IMG_8350 IMG_8356 IMG_8359 IMG_8363

Університетські майстри мистецтв зачаровували студентів, викладачів та дорогих гостей ліричними піснями, хвилюючими танцями, отримуючи чималі порції бурхливих овацій…

Іван Коляка,
«Університетське Слово»
Світлини автора

“Знай свої права!”

Під таким гаслом 3 грудня 2015р. на факультеті фізико-математичної і технологічної освіти відбулася виховна година. Для зустрічі зі студентами був запрошений гість – вчитель історії і правознавства Бердянського муніципального ліцею Віктор Дімітров. Відкрита, невимушена атмосфера зустрічі спонукала до спілкування та обміну думками стосовно прав і обовязків людини загалом у світі і в Україні особливо.

4_Дімітров

На початку зустрічі студентам було запропоновано подивитися фільм про виникнення прав людини. Згадали Махатма Ганді, Нельсона Манделу і, звичайно, НАШУ Революцію гідності. Фільм викликав відповідну реакцію в аудиторії, і після його перегляду кожен міг вільно висловити своюдумку.

IMAG0750 IMAG0729

Подискутували в групах над запропонованими фотографіями на тему правових відносин і подій, що змінили світове суспільство в напрямку демократії. Окремо зупинилися на питаннях гендерної нерівності і насилля. Розглянули окремі статті міжннародної Конвенції прав людини.

3 1.1

Було обговорено питання про Загальну декларацію прав людини, яка є першим універсальним в історії міжнародних відносин актом, котрий проголошує принципи забезпечення основних прав і свобод людини. Підкреслено, що цей унікальний документ є своєрідною основою, на якій базуються міжнародні стандарти у сфері прав людини.

Віктор Дімітров зазначив, що сьогодні одне з найбільших досягнень Ради Європи – Європейська конвенція про захист прав людини і основоположних свобод, котра є фундаментальною основою всього комплексу міжнародно-правового регулювання в галузі прав і свобод людини, її законних інтересів та потреб. Права й свободи, передбачені Конвенцією, стосуються найважливіших сторін життя особи і мають громадянську, політичну, економічну та соціальну спрямованість.

У промовах під час зустрічі неодноразово було наголошено, що розвиток України неможливий без дотримання гарантованих Конституцією України прав і свобод людини. Сьогодні наша держава переживає складний період, але завдяки спільним зусиллям інститутів влади, громадських та правозахисних організацій українське суспільство послідовно наближається до рівня міжнародних стандартів як законодавчого, так і практичного забезпечення прав людини.

Всі присутні студенти отримали інформаційні буклети зі статтями конституції України, що стосуються права на освіту.

2

Співорганізатори заходу – куратори Марія Шурденко і Юрій Ефименко підбили підсумки зустрічі, подякували Бердянському муніципальному ліцею за співпрацю, відмітили важливість проведеної просвітницької діяльності запрошеним гостем Віктором Дімітровим та висловили сподівання щодо регулярності проведення подібних заходів у майбутньому.

Марія Шурденко,
куратор 12 групи ФФМТО
На світлинах:
деякі моменти "правової" зустрічі
Світлини з архіву кафедри

 

У полоні паперових фантазій

У сучасному світі стрімкого розвитку техніки та інформаційних технологій найактуальнішою і відповідальною функцією вчителя залишається виховання здорової, всебічно розвиненої, високоморальної людини. Соціально-економічні перетворення диктують необхідність формування творчо активної особистості, яка володіє здатністю ефективно і нестандартно вирішувати нові життєві проблеми. Виховання творчого ставлення до праці, вміння бачити красу в повсякденних речах, відчувати почуття радості від процесу створення власноруч, бажання пізнати таємниці та закони світобудови, здатність до художнього проектування предметного середовища – одне з найбільш складних і цікавих завдань сучасної педагогіки.

_DSC0978

З метою залучання молоді до декоративно-прикладної творчості та впровадження національних традицій у навчально-виховний процес загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, а також методичної, практичної та наукової допомоги вчителям м. Бердянська та Запорізької області кафедра теорії та методики технологічної та професійної освіти факультету фізико-математичної і технологічної освіти БДПУ (завідувач – кандидат педагогічних наук, доцент Ольга Рогозіна) 3 грудня ц. р. провела  майстер-клас «Паперові фантазії» під керівництвом асистента кафедри Олени Савицької (див. світлини).

_DSC0996 _DSC1108 _DSC1128 _DSC1156

Майстер-клас був спрямований на популяризацію традиційних та сучасних технік роботи з папером (квілінг, деку паж, паперова лоза, орігамі, модульне орігамі, витинанка, силуетне вирізання, паперові тунелі тощо).

Ольга Рогозіна,
завідувач кафедри теорії
та методики технологічної та професійної освіти
Світлини Володимира Малихіна

«Кохання – мить прекрасна!»

Інститут філології та соціальних комунікацій з ініціативи Студентської ради ІФСК учора, 3 грудня, провів літературно-музичний вечір «Кохання – мить прекрасна!». В залі панувала романтично-казкова атмосфера, адже студенти намагалися якнайповніше передати бурю емоцій, які переживає людина, яка кохає.

22kzZlD3AKU umQ8Bom5iYQ l8s_zk_o-zk

Ведучими заходу були студенти Валентина Ектова та Павло Смирнов. Музичними композиціями порадували присутніх Анастасія Євдокимова та Оксана Свінтіха, а Анна Назаренко, Марія Терещенко, Олександра Бадєєва та Марія Лященко –  декламуванням поетичних творів про найцінніше почуття.

GKNMVZzGscY Q6JfiFmVov4 SgJFyWIjpxM tQJc8pdxH14

Де і як зароджується кохання розповіли Анастасія Єсіпова, Тетяна Черепанова та Андрій Ус, які зобразили уривок драми-феєрії «Лісова пісня». Показали, як парубки обирають собі дівчину Олександр Хмеляр та Богдан Тищенко, ставши героями повісті «Кайдашева сім’я». Про те, як важко змиритися із небажаним шлюбом розповіли Ірина Дєдушева та Інна Откидач, інсценувавши уривок «Сватання на Гончарівці». Вразили глядачів Проня Прокопівна та Голохвастий із комедії «За двома зайцями» у виконанні Вікторії Єгорової та Сергія Біленького. Розповіли про незабутнє кохання Тараса Шевченка та Ганни Закревської Володимир Гребенюк та Дар’я Калюжна, а Ромео і Джульєттою вечора стали Олександр Хмеляр та Альона Скуйбіда.

yGJfLsLMLHo 6yhVOM2isOE NQ-pVTLgLyU yGJfLsLMLHo

Після завершення заходу подякували студентам за гарно проведений час доктор філологічних наук, професор, ректор університету Вікторія Зарва, провідний фахівець з виховної роботи університету, кандидат педагогічних наук, доцент Анетта Омельченко. А директор ІФСК, кандидат філологічних наук, доцент Алла Сердюк нагородила студентів-активістів солодкими подарункам.

iOS4gVn8l30

 Щира подяка заступнику директора ІФСК БДПУ з виховної роботи  Оксані Червенко, голові Студентської ради ІФСК БДПУ Дар’ї Калюжній та голові культурно-масового сектору ІФСК БДПУ Анастасії Євдокимовій за організацію та проведення цього правдивого театралізованого дійства, присвяченого найпрекраснішому почуттю – коханню.

Ірина Дєдушева,
голова Інформаційного сектору
Студентської ради ІФСК
Світлини автора