Вибори ректора БДПУ: переміг професор Ігор Богданов

Як ми вже повідомляли, сьогодні з 9-ї до 15-ї год. в нашому університеті проходили вибори ректора. На крісло керівника вишу претендували четверо: в. о. ректора Вікторія Зарва, перший проректор Ігор Богданов, декан факультету фізичного виховання Сергій Кушнірюк і декан факультету комп'ютерних та енергозберігаючих технологій Віталій Хоменко (див. світлину).

Богд

Наші вибори ректора здійснювалися шляхом таємного голосування. Право очолити університет міг отримати кандидат, який набере 50 відсотків голосів + 1 голос. 

– Вибори ректора БДПУ – значуща подія для всієї Запорізької області,  – підкреслив уповноважений представник Міністерства освіти і науки України на виборах, заступник директора Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА Віктор Захарчук, – Чудово, що це вибір, зроблений саме колективом університету. Бердянський державний педагогічний університет – один з найавторитетніших вищих навчальних закладів не тільки нашого регіону, але й всієї України. Тут працює висококваліфікований науково-педагогічний колектив, багато науковців вишу добре відомі в Україні. А ще БДПУ заслужено пишається багатьма давніми хорошими традиціями.

БОГДАНОВ

За результатами виборів перемогу здобув Ігор Тимофійович Богданов (231 голос – 51 відсоток голосів) – доктор педагогічних наук, професор кафедри технічних дисциплін факультету фізико-математичного та технологічного освіти, Заслужений діяч науки і техніки України, перший проректор Бердянського державного педагогічного університету, голова спеціалізованої вченої ради (https://bdpu.org.ua/leadership_Bogdanov.html).

Офіційні документи щодо виборів ректора БДПУ будуть опубліковані на сайтах Міністерства та БДПУ.

«Університетське  Слово»

Громадські ініціативи – рушійна сила змін у громаді

Сьогодні існує необхідність не лише у проведенні окремих активностей та програм у регіонах, але й у професійній підготовці майбутніх агентів змін, шляхом розвитку їхніх навичок, умінь, компетенцій, поінформованості про технології.

Саме тому Фундація соціальних інновацій «З країни в Україну» поставила собі за мету надати необхідну кількість інструментів, практичних кейсів для реалізації конструктивної енергії активних частин соціуму і навчити користуватися цими інструментами; провести тренінги, лекції та майстер-класи для професійної підготовки майбутніх експертів розвитку регіонів України у дванадцяти містечках Східної України.

13256309_565018126993376_1986591826371892783_n

Так Катерина Петровська, доцент кафедри соціальної педагогіки стала активним учасником «Воркшопів з ефективних комунікацій та проектного менеджменту». Воркшоп являв собою дводенний (21 та 22 травня ц.р.) освітній проект, колективний навчальний захід, в ході якого учасникам надавалась унікальна можливість в процесі динамічної групової роботи отримати нові знання та навички з ефективних комунікацій, перетворення ідеї в проект, дізнатись як шукати фінансування, успішно реалізовувати цілі та завдання проекту.

13230322_564443130384209_7268772818130639578_n 13239201_564443547050834_8319671984480477558_n

Програма реалізується за підтримки UCBI – Українська ініціатива зміцнення громадської ініціативи та USAID.

Гостьовим спікером на воркшопах у Бердянську була Оля Гвоздьова з організації Донбасс SOS!! Вона розповіла як розвинутися з волонтерської ініціативи до правозахисної організації, про історію становлення організації; з якими викликами зіштовхується організація; про взаємодію з державними органами: боротьба, протистояння і, звісно, перемога.

диплом

Після проведення воркшопів в Бердянську буде організована команда, яка розроблятиме конкурсний проект. А проекти-переможці гарантовано будуть реалізовані та отримають фінансову винагороду.

В результаті командної роботи активісти в липні 2016 року організують і проведуть у Бердянську культурно-просвітницький інтерактивний фестиваль для всієї родини, головним месеждем якого цього року є такі слова «Люди змінюють людей». Головною метою цього фестивалю є активізація локальної, урбаністичної громади міста та пробудження громадської діяльності, об'єднуючи міських активістів, навчаючи та мотивуючи їх до нових власних проектів.

Катерина Петровська,
доцент кафедри соціальної педагогіки
На фото: робочі моменти воркшопів

 

Вибори ректора БДПУ

DSCN0868 DSCN0885

Сьогодні, 24 травня, о 9-ій год. ранку в університетській  актовій залі розпочалися вибори ректора Бердянського державного педагогічного університету. Напередодні виборів у переліку кандидатів на головну посаду вишу відбулися зміни: Баханов К. О. зняв свою кандидатуру. Таким чином до виборчих бюлетенів для таємного голосування внесено такі прізвища: Богданов І. Т., Зарва В. А., Кушнірюк С. Г., Хоменко В. Г.

DSCN0850 DSCN0852 DSCN0857 DSCN0861

Уповноважений на виборах від Міністерства освіти і науки України – заступник директора Департаменту науки і освіти Запорізької обласної державної адміністрації Віктор Захарчук.

Вибори триватимуть до 15-ї години.

DSCN0864 DSCN0865 DSCN0854 DSCN0882

«Університетське Слово»
Світлини редакції

Наша Тетяна Володько – серед відомих майстрів!

1190-1

Із 6 по 16 травня ц. р. в Запоріжжі проходив  I Всеукраїнський пленер "Запорізький пейзаж-2016", в якому взяли участь 32 художники із Запоріжжя, Мелітополя, Бердянська, Харкова, Тернополя; Харківської, Сумської та Вінницької областей, організований за участі та підтримці Департаменту культури, туризму, національностей і релігій обласної державної адміністрації, Запорізького обласного художнього музею та Запорізької організації Національної спілки художників України. Учасниками цього пленеру стали такі відомі запорізькі майстри, як Ірина Гресик, Наталія Коробова, Наталія Луценко, Надія Близнякова, Ольга та Анатолій Киргеєви та відомі українські художники Віктор Ковтун, Олександр Смородін, Олег Винник-Штеп, Михайло Довгань, Іван Драган, Тетяна Володько та інші. Міський пейзаж та жанрові урбаністичні замальовки відобразять у своїх світлинах фотохудожники Сергій Лавров, Борис Дворний та Володимир Лініков.

1570-1 4231 4256 IMG_1114-1

Митці під час оглядових екскурсій познайомилися з мальовничою Хортицею, атмосферою старого Олександрівська та сучасним станом конструктивістської архітектури соцміста поблизу «Дніпрогесу».

4253 1500

Роботи учасників пленеру представлені на підсумковій виставці в Запорізькому обласному художньому музеї, який у вересні цього року святкує своє 45-річчя з дня заснування. На сьогодні музейна колекція налічує  більше 16 тисяч творів різних видів образотворчого мистецтва. 

«Університетське Слово»
(за матеріалами Тетяни Володько,
старшого викладача кафедри початкової    
освіти Інституту психолого-педагогічної освіти та мистецтв БДПУ,
учасниці I Всеукраїнського пленеру "Запорізький пейзаж-2016"
Світлини Бориса Дворного та Сергія Лаврова