Сучасні засоби опанування дисциплін

Професорсько-викладацький склад кафедри дошкільної освіти,  в умовах карантину, продовжує активно працювати в дистанційному форматі. Викладачі кафедри дошкільної освіти пропонують здобувачам вищої освіти різні можливості повного та якісного дистанційного опанування навчальних курсів: платформу MOODLE, електронну пошту, соціальні мережі, месенджери Viber, WhatsApp, Telegram тощо.

Продовжити читання “Сучасні засоби опанування дисциплін”

Дистанційна самоосвіта триває

На кафедрі прикладної психології та логопедії традиційними стали прослуховування вебінарів з подальшим дистанційним їх обговоренням. Так, 14 квітня для покращення професійності викладачів та розвитку спеціальності члени кафедри прослухали вебінар «Альтернативна та додаткова комунікація». Отримані новинки, які потрібні для терапії та соціальної інтеграції людей з розладами спектра аутизму і порушеннями мовлення, будуть включені в деякі теми дисциплін освітньої програми «Спеціальна освіта».

Продовжити читання “Дистанційна самоосвіта триває”

ЛІДЕРСТВО В ОСВІТІ / АБО ВЧИТЕЛІ МАЙБУТНЬОГО

З 13 по 17 квітня цього року завідувачка кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти Катерина Петровська взяла участь у семінарі-форумі Liberal arts. Це інтелектуальна платформа для зустрічі, діалогу й співпраці вчителів майбутнього, які приймають виклики сучасності та підтримують модель “навчання впродовж життя”.

Продовжити читання “ЛІДЕРСТВО В ОСВІТІ / АБО ВЧИТЕЛІ МАЙБУТНЬОГО”

Конференція на карантині

Карантин – це не канікули, але гарний час для самоосвіти, тому викладачі кафедри прикладної психології та логопедії Олена РЕВУЦЬКА та Євгенія ЛИНДІНА взяли участь у Третій логопедичній онлайн-конференції «Раннє втручання для дітей з ООП».

Продовжити читання “Конференція на карантині”

Дистанційне підвищення кваліфікації

Викладачі кафедри комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні  й інформатики продовжують шукати нові можливості для підвищення кваліфікації. Доцент  кафедри Кравченко Наталія Володимирівна дистанційно пройшла підвищення кваліфікації  в державному університеті «Житомирська політехніка» у в межах сертифікатної освітньої програми “Інформаційні системи та хмарні технології  в освітньому процесі”.

Продовжити читання “Дистанційне підвищення кваліфікації”

Міжнародний конкурс з Ars Translationis

Щорічно студенти-германісти факультету філології та соціальних комунікацій представляють нашу alma mater на Міжнародному студентському конкурсі перекладу «Переклад як засіб актуалізації етномовних картин світу», що вже вчетверте організовує  кафедра прикладної лінгвістики, порівняльного мовознавства та перекладу Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова. Конкурс 2020 року зібрав 109 молодих перекладачів з України, Республіки Польщі, Литовської Республіки і Республіки Білорусь.

Продовжити читання “Міжнародний конкурс з Ars Translationis”