Широкі онлайн можливості професорської школи

Кафедра дошкільної освіти вкотре доводить, що інноваційність – важлива ознака сучасної освіти. Неочікуваний режим дистанційного навчання не став викликом для викладачів. Адже весь професорсько-викладацький склад кафедри дошкільної освіти у доволі стислі терміни трансформував 100 % освітніх курсів у новий  незвичний формат.

Продовжити читання “Широкі онлайн можливості професорської школи”

Взаємодія між студентами під час дистанційного навчання

Одним із викликів дистанційного навчання є пошук інструментів, які дозволяють зберігати взаємодію не тільки між викладачем і студентами, а й організувати ефективну співпрацю між студентами. Важливість групової роботи в умовах вимушеної самоізоляції зростає, оскільки така робота не тільки дозволяє організувати процес взаємонавчання та розвитку soft skills, але й сприяє розвитку психологічної стійкості, формує та підтримує почуття єдності, мотивує до навчання.

Продовжити читання “Взаємодія між студентами під час дистанційного навчання”

Обмін ефективними практиками під час дистанційного навчання

Вимушений перехід до дистанційного навчання є викликом для усіх ланок системи освіти. Викладачі закладів вищої освіти зі всього світу об’єднуються задля підтримки одне одного та розповсюджують інформацією про стратегії, які працюють під час дистанційного навчання.

Продовжити читання “Обмін ефективними практиками під час дистанційного навчання”

Освіта серця та розуму: м’які навички СЕЕН

Одним із актуальних проблем сучасної науки є практичне застосування в освіті нових даних про те, як працюють емоції, інтелект і розум людини. Викладачка кафедри прикладної психології та логопедії Наталя ЦИБУЛЯК пройшла базовий курс із застосування та практичної реалізації програми соціально-емоційного та етичного навчання (СЕЕН або SEE Learning). Ця інноваційна програма була розроблена науковцями з університету Еморі (США) і наразі реалізується у понад 25 країнах світу, зокрема у 2019-2020 н.р. в Україні стартував пілотний проєкт щодо її запровадження у школах.

Продовжити читання “Освіта серця та розуму: м’які навички СЕЕН”

Дистанційна профорієнтація: заклади середньої освіти

Триває міцний зв’язок з міськими закладами середньої освіти. 23 квітня відбулося щотижневе засідання міського методичного об’єднання вчителів інформатики у дистанційному режимі на платформі ZOOM, в якому приймали участь викладачі кафедри комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні й інформатики факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти Ганна Алєксєєва та Володимир Лаврик.

На порядку денному розглядалися питання:

напрямки співпраці з факультетом фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти БДПУ (гурток робототехніки, олімпіада з комп’ютерного дизайну, підвищення кваліфікації вчителів інформатики на базі БДПУ);

засоби реалізації дистанційного навчання.

Присутні на відеоконференції: методист міськво Солонский І.О., керівник ММО Котова О.О., (вища категорія, старший учитель), 31 вчитель інформатики міста.

вчителі інформатики міста Бердянськ

К.п.н., доцент кафедри комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні й інформатики Ганна Алєксєєва

Стартує інтелектуальний конкурс «Сімейна математика»

Кафедра математики та методики навчання математики факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти Бердянського державного педагогічного університету запрошує до участі у дистанційному інтелектуальному конкурсі «Сімейна математика».

Продовжити читання “Стартує інтелектуальний конкурс «Сімейна математика»”

НАУКОВА ШКОЛА ІЗ ВДЯЧНІСТЮ

Шановна Людмило Вікторівно!

Прийміть сердечні вітання з нагоди ювілейного Дня народження! Ваш професіоналізм та наполеглива праця зробили вагомий внесок у розвиток освіти України. Справжня відданість роботі в поєднанні з життєвою мудрістю, неабияка креативність, чуйність, людяність, турбота й увага до найменших дрібниць – усе це не тільки забезпечило значну повагу до Вас від колег і студентів, а й стало найкращим прикладом для наслідування нами, учнями. Ми пишаємося тим, що нам випала можливість навчатися та працювати під Вашим керівництвом. Любляча дружина, мама, бабуся, талановитий педагог, успішна жінка… Нехай не всі життєві ролі, Людмило Вікторівно, вдаються так, як хотілося б, однак та філософія, яку Ви транслюєте, внутрішня сила, яку випромінюєте, стрижень душі, що привертає до себе думки та погляди оточуючих, захоплюють і вражають.

Продовжити читання “НАУКОВА ШКОЛА ІЗ ВДЯЧНІСТЮ”

ДО ЮВІЛЕЮ ДЕКАНА ФППОМ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ

У квітні ц.р. вийшла в світ колективна монографія викладачів кафедри початкової освіти «Підвищення якості професійної підготовки майбутніх фахівців початкової освіти», видання якої присвячено ювілею декана ФППОМ, доктора педагогічних наук, професора Людмили КОВАЛЬ.

Продовжити читання “ДО ЮВІЛЕЮ ДЕКАНА ФППОМ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ”

До ювілею декана факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв, доктора педагогічних наук, професора, заслуженого працівника освіти України Людмили Коваль

Шановна Людмило Вікторівно!
Щиро вітаємо Вас з ювілейним Днем народження!

Продовжити читання “До ювілею декана факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв, доктора педагогічних наук, професора, заслуженого працівника освіти України Людмили Коваль”