Становлення Української держави: теоретичний аналіз

До Дня Української Державності бібліотека БДПУ підготувала віртуальну виставку «Становлення Української держави: теоретичний аналіз» в контексті наукового та навчального розгляду проблем державотворення, вчень про державу та право, історії та теорії держави та права України. Матеріали виставки будуть цікавими як студентам-правникам, так і всім небайдужим до традицій українського державотворення.

Продовжити читання “Становлення Української держави: теоретичний аналіз”

Медичні працівники – герої свого фронту

День медика – щорічне професійне свято працівників галузі охорони здоров’я. Традиційно його відзначали у третю неділю червня відповідно до указу колишнього президента України Леоніда Кравчука в 1994 році за ініціативи працівників закладів охорони здоров’я України.
Проте цього року усе змінилося. Українські медичні працівники, що постійно рятують життя, більше не відзначатимуть професійне свято в один день із росіянами, які щодня вбивають мирне населення України. «Установити в Україні професійне свято працівників сфери охорони здоровʼя – День медичних працівників, яке відзначати щороку 27 липня», – прописано в Указі №327/2023 від 13 червня 2023 року Президента України Володимира Зеленського.

Продовжити читання “Медичні працівники – герої свого фронту”