«Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я…»

25 лютого в малій актовій залі БДПУ проведено захід, приурочений 149-й річниці від дня народження видатної української письменниці і поетеси, перекладачки, громадської діячки Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач). Організаторами свята виступили доцент кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства Валентина Миколаївна Школа та студенти групи 2УМЛ факультету філології та соціальних комунікацій.

Ніжна, але сильна духом, пройнята прометеївським вогнем любові до людей Леся Українка – неперевершений поет боротьби, поет-патріот. Її твори надихають, додають сил та впевненості.

До уваги глядачів був представлений фільм про життєвий та творчий шлях Лесі Українки; студентки продекламували найпопулярніші вірші поетеси та презентували інсценізацію уривку з драматичної поеми «Оргія». І на завершення цього дійства юні філологині заспівали Лесину пісню «Давня весна».

«Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я», – писала поетеса. Саме так до прийдешніх поколінь і сьогодні вона промовляє словами мужньої маленької дівчинки, патріотки, борця за щастя українського народу, ніжної і чарівної Мавки, поміркованого дядька Лева та мудрого і доброго Лісовика.

Її творчість завжди хвилюватиме серця читачів.

Авторка – Дарина Скуратовська, заступниця голови інформаційного сектору студради ФФСК


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print