Старт Школи лідерів 2024

Студенти та студентки БДПУ взяли участь у першій в цьому сезоні зустрічі «Школи лідерів 2024», яка модерується Аллою Мельничук, асистенткою кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти.

Торік опитування здобувачів вищої освіти показало, що навички лідерства є дуже затребуваними. Тому спеціально для студентів, які хочуть ставати лідерами і лідерками, ми запросили представників із різних сфер, щоб розпитати про їхній досвід і навчитись нового.

Перша зустріч відбулась з Поліною Фроловою – Product manager в ІТ-компанії, керівницею волонтерського центру «Смугастий Кіт» на тему “Як лідерам реагувати на виклики завдяки навичкам та досвіду в інших сферах”.

Поліна поділилась досвідом організації волонтерської ініціативи “Смугастий Кіт”, волонтерського об’єднання, яке народилося 26.02.2022 з потреби підтримки захисників та захисниць України конкретними діями. Організація має досвід надання різної допомоги (від продуктів харчування до закупки технічних засобів для боротьби з ворогом), але наразі спеціалізується на виробництві спальників, дощовиків, м’яких тактичних нош та інших корисних речей для військових. Виробництво є повністю НЕкомерційним, а речі передаються захисникам безкоштовно.

Поліна Фролова наголосила, що успіх лідера багато в чому залежить від вміння адаптуватися до змін та брати на себе відповідальність у найскладніших ситуаціях. Вона розповіла, що волонтерська діяльність, попри свою різноплановість, має спільний знаменник із роботою в соціальній сфері — постійний аналіз проблем, швидке прийняття рішень та розуміння потреб тих, для кого ти працюєш.

Окремо спікерка відзначила важливість командної роботи та вміння мотивувати людей, що є ключовими навичками для лідерів. Студенти та студентки активно брали участь у дискусії, ставили питання щодо волонтерської діяльності, організації команди та збереження балансу між роботою й особистими справами.

Завершуючи зустріч, Поліна Фролова порадила не боятися нових викликів, адже саме вміння працювати в різних сферах допомагає лідерам розвиватися та знаходити креативні рішення в будь-яких ситуаціях.

  • Детальніше про волонтерський центр «Смугастий Кіт»

Facebook: https://www.facebook.com/tabbycat.volunteer

Instagram: https://www.instagram.com/tabby_cat_volunteer/

Розвиток лідерських якостей студентів/студенток відбувається на виконання цілей сталого розвитку (ціль 8. Гідна праця та економічне зростання, ціль 10. Скорочення нерівності ціль 17. Партнерство заради сталого розвитку)

Заходи реалізуються в рамках проєкту “Підтримка дітей та молоді шляхом зміцнення потенціалу низових ініціатив швидкого реагування в Україні – фаза ІІ”, що реалізує громадська організація Асоціація Української Миротворчої Школи за фінансової підтримки Terre des Hommes Germany.


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print

Залишити відповідь