Викладачі кафедри психології долучилися до обговорення актуальних проблем ментального здоров’я чоловіків в умовах війни

До Всесвітнього дня ментального здоров’я психологами Всеукраїнського проєкту TATOhub, який реалізується UNFPА в Україні, було ініційовано та проведено ряд заходів в різних регіонах України, до яких долучилися викладачі кафедри психології факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв БДПУ.

9 жовтня 2024 року у м. Київ відбувся форум «Ментальне здоров’я чоловіків в Україні: як Лінія психологічної підтримки 2345 реагує на виклики війни», мета якого — підтримка ментального здоров’я чоловіків та об’єднання зусиль суспільства й уряду для впровадження культури турботи про себе. Спікеркою панельної дискусії була координаторка проєкту TATOhub.Запоріжжя, доцентка Ольга Фролова. Учасники форуму акцентували увагу на тому, що гендерні стереотипи все ще присутні в українському суспільстві і є причиною того, що чоловіки рідко звертаються по психологічну допомогу, хоча в умовах війни в Україні така допомога є життєво необхідною.

11 жовтня 2024 року команда проєкту TATOhub.Запоріжжя в партнерстві з ГО «Сяйво надії» організували та провели сімейне свято «Коло підтримки», на якому актуальними та корисними були проведені викладачами кафедри психології воркшопи “Пошук та актуалізація особистісних ресурсів” (Ольга Фролова) та “Шляхи збереження ментального здоров’я” (Артем Полуляхов).

Під час проведення воркшопів спікери наголосили на важливості відповідального татівства, яке передбачає сформованість навичок управління стресом, зниження емоційної напруги, стабілізації власного стану тощо. Також звернулися до однієї з сучасних проблем татівства – перебування “на відстані”, вирішення якої потребує пошуку дієвих шляхів дистанційної психологічної підтримки дитини.

Програма заходу включала й інші активності (майстер-класи, консультації психологів, психологічні ігри, конкурси для батьків та дітей), спрямовані на підтримку українських родин та допомогу в адаптації до нових реалій життя.

За матеріалами кафедри психології


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print

Залишити відповідь