Мистецтво маленьких кроків: як втілювати проєкти, коли у тебе з ресурсів – лише ідея

У сучасному світі навіть невеликі ідеї можуть вирости у великі проєкти за допомогою правильних підходів і підтримки. Для студентів «Школи лідерства 2024», яку організувала кафедра соціальної роботи та інклюзивної освіти БДПУ, відбулася зустріч на тему «Мистецтво маленьких кроків: як втілювати проєкти, коли у тебе з ресурсів – лише ідея». Спікеркою заходу стала Ірина Соколова – волонтерка, двічі переселенка, засновниця студії анімації в Миргороді, дизайнерка, викладачка хенд-мейду та власниця брендів «Панські витребеньки» та «ozhyvy».

Кураторкою «Школи лідерства» виступила Алла Мельничук, асистентка кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти БДПУ, яка підтримала захід і допомогла студентам отримати унікальний досвід від спілкування з пані Іриною.

Під час зустрічі пані Ірина поділилася своїм особистим досвідом подачі заявок на грантову підтримку, отримання грантових коштів та взаємодії з різними організаціями. Вона наголосила на тому, що зараз в Україні відкриваються нові можливості для тих, хто хоче розвивати власні бізнеси або соціальні проєкти. Основна порада, яку дала спікерка: шукати не тільки ресурси, але й людей, з якими можна обговорювати ідеї. За її словами, важливо спілкуватися не лише про труднощі, а й про можливості, що відкриваються.

Одна з ключових ідей зустрічі – не боятися невдач. Пані Ірина зазначила, що «Якщо не вдалося з першого разу – спробуй ще». Саме ця думка стала важливою для багатьох учасників.

Учасники заходу окрім корисного спілкування також отримали посилання на сайти організацій, які зараз оголошують конкурси на гранти, а також на агрегатори ресурсів, де можна знайти нові можливості для розвитку ідей та стартапів.

Відгуки учасників

Ірина Калина, здобувачка БДПУ та вчителька початкових класів, відзначила важливість подолання страху перед невдачами:

«Мене зацікавила фраза, яка прозвучала на зустрічі: “Якщо не вдалося, то спробуй ще”. Це був мій бар’єр. Я думала, що якщо не вдалося щось, то значить не варто пробувати. Але приклад пані Ірини дуже надихнув. Тепер я не боюся втілювати в життя свої ідеї. Дякую за ваш приклад, яким можу надихатися».

Олеся Коваленко, здобувачка БДПУ поділилася своїми враженнями:

«Дякую організаторам Школи лідерства за такий чудовий захід, а окремо пані Ірині за те, що вона так легко розповіла про гранти. Раніше я сприймала це як щось складне і нереальне. Але тепер хочу спробувати. Мені цікаво дослідити цей процес і дізнатися, як він працює. Дякую за натхнення і впевненість у собі, яку я отримала».

Отже,зустріч з Іриною Соколовою стала для студентів джерелом не лише корисної інформації, але й натхнення для реалізації власних проєктів. Важливо пам’ятати, що великі досягнення починаються з маленьких кроків. І саме таке мислення допоможе втілити будь-яку ідею в реальність.

Реєстрація на подальші заходи Школи лідерства за посиланням https://docs.google.com/forms/d/1sQgK9nHXf_AjQ3I8yW5qBDjuxTILsn2CXsEezNIfnUA/edit?chromeless=1

Розвиток лідерських якостей студентів/студенток відбувається на виконання цілей сталого розвитку (ціль 8. Гідна праця та економічне зростання, ціль 10. Скорочення нерівності ціль 17. Партнерство заради сталого розвитку)

Заходи реалізуються в рамках проєкту “Підтримка дітей та молоді шляхом зміцнення потенціалу низових ініціатив швидкого реагування в Україні – фаза ІІ”, що реалізує громадська організація Асоціація Української Миротворчої Школи за фінансової підтримки Terre des Hommes Germany.


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print

Залишити відповідь