Новий досвід викладачів кафедри менеджменту та адміністрування гуманітарно-економічного факультету в сфері інклюзивності індустрії гостинності

22 вересня 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри менеджменту та адміністрування гуманітарно-економічного факультету доцентки, к.е.н., Катерина Леміш, Олена Токаренко та старша викладачка Вікторія Швачко долучились до вебінару «Гостинність без бар’єрів» ініційованого Державним агентством розвитку туризму (ДАРТ) для представників закладів вищої освіти та представників закладів HoReCa.

Головна тема вебінару – як  зробити заклад, який надає послуги в туристичній індустрії, безбар’єрним: архітектурна доступність та інклюзивні послуги.

Спікер Володимир Висоцький – експерт з архітектурної доступності та інклюзивних соціальних практик – презентував довідник з архітектурної доступності та інклюзивності, розроблений за сприяння ДАРТ та Львівського туристичного офісу.

Посібник сформовано на основі чинних державних будівельних норм з інклюзивності та кращих світових практик доступності у туристичній сфері та розкриває такі поняття як:

  • Основи безбар’єрності: основні принципи інклюзивності просторів і послуг; ознайомлення з коректною термінологією та способами ефективної взаємодії з людьми з різними видами обмежень і особливостями.
  •  Готель та ресторан без бар’єрів: навчання з архітектурної доступності та надання інклюзивних послуг для забезпечення комфортного перебування усіх гостей.
  • Доступність туристичної інфраструктури: розгляд питань, пов’язаних з інклюзивністю та доступністю туристичних об’єктів та сервісів міста Львова, вітчизняних та зарубіжних закладів HoReCa.

Головною метою розвитку сучасної української індустрії гостинності є створення ще більш доступного міста для всіх, незалежно від їхніх можливостей. Це дозволить закладам гостинності отримати адаптивні рішення та пропозиції для забезпечення максимально комфортного та гостинного досвіду для всіх гостей.

За матеріалами

кафедри менеджменту та адміністрування

гуманітарно-економічного факультету


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print