Студентська науково-практична конференція кафедри прикладної психології та логопедії ДНІ НАУКИ 11.05.2021р.

Традицією святкування Днів науки кафедрою прикладної психології та логопедії є наукова студентська конференція для обговорення результатів наукових досліджень здобувачів освіти, узагальнення і підведення підсумків наукової роботи, нагородження студентів – переможців всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт, та визначення нових пріоритетів розвитку.

Наука — це один із складників фундаменту, на якому постає «будівля» університету. Результати наукових досліджень здобувачів, їхні наукові здобутки, як і перемоги у наукових конкурсах роблять цей фундамент ще міцнішим. Так, у цьому році на ІІ етапі Всеукраїнського наукового конкурсу зі спеціальності 016 «Спеціальна освіта» (за нозологіями) у Миколаївському національному університеті імені В.О. Сухомлинського здобувачка 4 курсу Мирослава БОГДАНОВА під керівництвом к.п.н. Ганни МИЦИК зайняла ІІІ місце. У Південноукраїнському національному педагогічному університеті імені К.Д Ушинського у другому турі Всеукраїнський конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук, галузь «Педагогічна та вікова психологія» здбувачка 3 курсу Крістіна УЛІТІНА під керівництвом  к.психол.наук, доц. Олени  СТАРИНСЬКОЇ зайняла ІІІ місце.

Студенти спеціальності 016 Спеціальна освіта беруть участь у різних науково-практичних конференціях. Всього за цей рік в різних збірниках було надруковано понад 20 студентських тез, де викладачі кафедри були і кервниками роботи, і сооавторами; 3 наукові статті різного рівня в сооавторстві викладач-студент; участь у понад 10 наукових конференціях. Також в цьому році наші студенти 2 курсу Катерина КЛЕЦ і Дар’я ЮРЧЕНКО під керівництвом ас. Дарини ЛИТВИЧЕНКО брали участь у конкурсі грантів в рамках проєкту Concept School від молодіжної громадської організації Edison Space Coworking за підтримки американського фонду USAID.

Під час роботи двох секцій конференції 13 здобувачів освіти  представили власні напрацювання  та поділилися результатами з однодумцями. Під час доповіді вони зазначили: «наука закладає підґрунтя до логічного та критичного мислення»; «ц наука це е жага до нових знань, постійний пошук корисної інформації, адже все, що ти поглинаєш, формує тебе і твоє коло наукових зацікавлень»; «наука — це спілкування, висловлення думок, закладення основи успішного майбутнього». 

Керівники секцій — доцент Ольга СЕРБОВА та Наталя АНАСТАСОВА звернулися до студентства: «З нагоди свята зичимо вам продовжувати плекати дослідницьку цікавість і безперервний науковий пошук для збагачення України та світу все новими й новими відкриттями. Нехай світло науки буде дороговказом і ніколи не згасне на шляху пізнання. Бажаємо вам натхнення, цікавих інноваційних проектів, наукових досягнень на благо нашого університету та України»

 Доцент кафедри прикладної психології та логопедії Ольга СЕРБОВА та старший викладач Наталя АНАСТАСОВА


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print