Український форум якості освіти (UQAF – 2023)

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти у партнерстві з Західноукраїнським національним університетом організували Український форум якості освіти (UQAF – 2023). Ця подія зібрала понад тисячу учасників заходу, включаючи освітян, керівників вищих навчальних закладів, народних депутатів України, гарантів освітніх програм, представників профільних підрозділів, викладачів і роботодавців, які обговорили важливі питання вищої освіти в Україні.

Форум відбувався у змішаному режимі, об’єднуючи учасників онлайн і офлайн.У залі було понад 150 учасників і понад тисяча осіб долучилася до Форуму в онлайн-форматі. Це свідчить про великий інтерес до питань якості вищої освіти в Україні.

Форум став майданчиком для обговорення різних проблем системи забезпечення якості вищої освіти. Учасники зосередилися на таких питаннях:

  • Місія, перспективи, виклики системи забезпечення якості вищої освіти в Україні..
  • Постакредитаційний моніторинг: необхідність і переваги цього інструменту для підвищення якості освіти в Україні.
  • Майбутнє академічної доброчесності в Україні.

На Форумі було висловлено важливу думку про те, що відновлення України після війни залежить від розвитку людського капіталу. Освіта є ключовим фактором у цьому процесі, і форум відкрив можливості для спільної роботи над покращенням якості вищої освіти. Тому на заході піднімалися питання формування культури університетської спільноти, розвитку освіти дорослих і перспективи вищої освіти в майбутньому, а також були представлені приклади розбудови системи забезпечення якості вищої освіти в українських ЗВО.

Форум UQAF – 2023 є прикладом спільних зусиль у важливому питанні підвищення якості вищої освіти в Україні для відновлення та розвитку нашої країни. Ця подія є доказом того, що Україна прагне інвестувати в майбутнє через розвиток освіти. Ініціативи, обговорені під час форуму, спрямовані на покращення освітньої системи та забезпечення високої якості освіти.

Наталя Цибуляк,

Доцентка кафедри прикладної психології та логопедії


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print